Antena 3 CNN Actualitate Înmatriculările şi radierile auto se vor face direct la RAR, din 2022

Înmatriculările şi radierile auto se vor face direct la RAR, din 2022

Şoferii ar putea să nu mai facă drumuri matinale la Direcţia Permise şi să stea la cozi lungi, pentru că înmatriculările auto se vor face la RAR.

Înmatriculările şi radierile auto se vor face direct la RAR, din 2022
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    13 Iul 2021   •   10:35

În plus, instituţia va fi autorizată să procedeze şi la radierea sau eliberarea autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe, informează e-juridic.manager.ro.

Este vorba de un proiect de lege aflat la Senat care prevede că transferul activităţilor de înmatriculare trece în competenţa Ministerului Transporturilor, prin Registrul Auto Român (RAR), începând cu data de 1 ianuarie a anului următor publicării prezentei legi.

Înmatriculări şi radieri, doar la RAR

Din acea dată, RAR va fi desemnată ca autoritate competentă să facă înmatriculări, radieri şi eliberări ale autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor. 

"Schimbările vizate de această propunere legislativă vin in întâmpinarea eficientizării administraţiei din prisma înmatriculării şi înregistrării vehiculelor, fiind de bun augur pentru cetăţeni eliminarea unor costuri nejustificate. 

În condiţiile actuale, de pandemie, este esenţială reducerea birocratiei şi eliminarea unor drumuri pe care cetăţenii le efectuează către DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor), urgentarea adoptării unor măsuri legislative, prin crearea unei structuri mult mai eficiente, precum şi simplificarea acţiunilor administrative care privesc această activitate", sustin iniţiatorii proiectului.

Actul s-ar putea aplica de la 1 ianuarie 2022

Proiectul a fost semnat de parlamentari PSD, PNL, USR-PLUS, AUR şi UDMR, astfel că şansele ca acesta să treacă de Legislativ sunt mari. Dezbaterile ar trebui să se finalizeze destul de repede şi actul s-ar putea aplica de la 1 ianuarie 2022.
 

×
Subiecte în articol: înmatriculări radieri auto masini
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close