Antena 3 CNN Actualitate Inspecția Judiciară o cercetează disciplinar pe Maria Pițurcă și cere suspendarea din funcție

Inspecția Judiciară o cercetează disciplinar pe Maria Pițurcă și cere suspendarea din funcție

Inspecția Judiciară o cercetează disciplinar pe Maria Pițurcă și cere suspendarea din funcție
02 Iul 2019   •   14:00

Inspecția Judiciară a dispus începerea unei cercetări disciplinare față de Maria Pițurcă, procurorul din cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă.

”Direcţia de inspecţie pentru procurori a dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procuror PIŢURCĂ MARIA ANTOANETA de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova sub aspectul abaterilor disciplinare prev. de art.99 lit. a) şi t) teza I din Legea nr.303/2004 privins statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare reţinându-se că există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”  şi, repectiv „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”.
 
De asemenea, inspectorii Direcţiei de inspecţie pentru procurori au înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare” anunță Inspecția Judiciară.

Procuroarea care a bruscat copilul a negat că ar fi greșit în cauza respectivă.

Citește și: Audieri ample în cazul fetiței din Baia de Aramă. Declarația halucinantă făcută de procuroarea agresivă

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) suspendarea procurorului Maria Pițurcă în urmă cu o săptămână.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close