Antena 3 CNN Actualitate Inspectorul şcolar al Capitalei şi-a numit soţia director la liceu

Inspectorul şcolar al Capitalei şi-a numit soţia director la liceu

Inspectorul şcolar al Capitalei şi-a numit soţia director la liceu
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    01 Iun 2012   •   17:59

Şeful demisionar al Inspectorului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Cristian Alexandrescu, şi-a pus soţia director de liceu, pe ultima sută de metri.

Ultima decizie a inspectorului general a mâniat profesorii Colegiului "Ion Creangă", care nu şi-o doresc pe soţia inspectorului la conducerea instituţiei. Cadrele didactice susţin că aceasta nu a făcut decât să tensioneze relaţiile dintre profesori şi să strice faima unităţii de învăţământ.

Florica Alexandrescu a fost numită director al Colegiului "Ion Creangă" în 2007 şi a deţinut această funcţie până în ianuarie anul acesta. Atunci, ministrul Educaţiei a hotărât că aceasta nu trebuie să mai deţină funcţia de conducere, pentru că la şefia Inspectoratului Şcolar General Bucureşti era Cristian Alexandrescu, soţul ei.

Incompatibilitatea nu mai intră însă în calcul de pe 4 iunie. Surprinsă cu camera ascunsă, Florica Alexandrescu a spus că nu poate să confirme dacă ea va fi noul director al liceului Creangă.

Chiar dacă toată şcoala ştie cine va fi noua directoare a instituţiei, Florica Alexandrescu neagă. Zvonurile i-au speriat însă pe profesorii colegiului, care nu agreează venirea acesteia la conducerea şcolii.

Chiar dacă fosta directoare a colegiului "Ion Creangă" a pătat imaginea şcolii, după cum spun profesorii, inspectoratul a numit-o iar.

În momentul de faţă, niciunul dintre cei 700 de directori de şcoli din municipiului Bucureşti nu au dat concurs, ci toţi sunt numiţi.

La sfârşitul lunii trecute, şeful Inspectorului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Cristian Alexandrescu, şi-a dat demisia din funcţia de inspector general, începând cu data de 4 iunie. Cererea a fost înaintată ministrului interimar al Educaţiei, Liviu Pop.







×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close