Antena 3 CNN Actualitate INTERCEPTĂRI în dosarul şantajului: Planul şpăgii de sute de mii de euro, de la Bercea la Băsescu

INTERCEPTĂRI în dosarul şantajului: Planul şpăgii de sute de mii de euro, de la Bercea la Băsescu

INTERCEPTĂRI în dosarul şantajului: Planul şpăgii de sute de mii de euro, de la Bercea la Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Iun 2014   •   13:25

Bercea Mondial a fost interceptat de procurori în timp ce le cerea apropiaţilor, în mod explicit, să apeleze la "Naşul". În schimbul banilor şi a influenţei, "Naşul" trebuia să-l scape de închisoare. Deşi vorbeşte codat, expresiile folosite fac trimitere directă cu Mircea Băsescu, care este numit "fratele celui mare, de la oraş", dar şi cu preşedintele.

În interceptări este des pomenit şi Marian Căpăţână, intermediarul care a recunoscut că a primit 600 de mii de euro de la familia lui Bercea. Documentele au fost prezentate în exclusivitate la Sinteza Zilei.

Implicarea fratelui preşedintelui în încercarea de influenţare a justiţiei este dovedită de existenţa unor stenograme ale interceptărilor lui Bercea Mondial. Acesta transmitea, din închisoare, ordine rudelor sale, care urmau să apeleze, în schimbul a sute de mii de euro, la ajutorul naşului Mircea Băsescu.

Ginerele lui Bercea Mondial, arestat în dosarul de şantaj în care e implicat fratele preşedintelui, spune că Mircea Băsescu a primit bani ca să-l scape pe Sandu Anghel din închisoare.

Anghel Sandu: Să te duci la Marian Căpăţână şi să vorbeşti cu el.
(...)
Anghel Sandu: Te duci la omul ăla mare, îi dai cinci sute de mii şi îi spui să mă scape că sunt bolnav. Să faci copii după toate documentele.

Stela: Mă duc, dar numai să mă primească.

Anghel Sandu:
Dacă ajungi până în ora 6,00 te primeşte. Te duci la românul care ne-a botezat pe fata lui Maci şi îi dai trei sute de mii. Te urci în maşină cu Maci şi cu copiii şi îl aştepţi la poartă până vine.

Anghel Sandu:
Şi îi spui că nu mă poate salva nimeni decât fratele lui. Vorbeşti cu el şi îi spui că în afară de banii pe care îi dai acum, îi mai dai încă patru sute.

Anghel Sandu:
Le spui că le dai tot ce vor ei!

Ginerele lui Bercea Mondial, acuzat de şantaj rămâne după gratii. Tribunalul Constanţa a respins ca nefondată cererea lui de eliberare. Mircea Băsescu ar putea fi şi el audiat zilele acestea. Filmuleţele în care fratele şefului statului ar cere 600.000 de euro pentru a-l scăpa pe Bercea de închisoare NU au fost încă făcute publice. 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close