Antena 3 CNN Actualitate Iohannis în Parlament: Sunt probleme care ţin de coerenţa legilor, care se schimbă de zeci de ori

Iohannis în Parlament: Sunt probleme care ţin de coerenţa legilor, care se schimbă de zeci de ori

Iohannis în Parlament: Sunt probleme care ţin de coerenţa legilor, care se schimbă de zeci de ori
16 Sep 2015   •   12:01

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, că una dintre problemele din România este că legile se schimbă peste noapte, de zeci de ori, el exemplificând cu legi fundamentale: vechiul Cod fiscal, Legea educaţiei sau cea privind reforma în sănătate.
Preşedintele Klaus Iohannis, care s-a adresat Parlamentului pentru a treia oară de la începutul mandatului său, şi-a început discursul spunând că îşi doreşte un Parlament puternic, care să se bucure de încrederea oamenilor.

El a spus că pentru un Parlament puternic este nevoie de o legislaţie de calitate şi de raporturi funcţionale cu celelalte puteri din stat.
Preşedintele Klaus Iohannis a arătat, în discursul său, că a constatat probleme legate de coerenţa legislaţiei, precizând că numai în anul 2015 vechiul Cod fiscal a fost modificat de 13 ori, la fel cum au fost modificate de foarte multe ori şi Legea educaţiei, cea privind reforma sistemului de sănătate sau Codul Muncii, unele acte normative fiind modificate de două-trei ori în aceeaşi lună.

Potrivit acestuia, vechiul Cod fiscal a fost modificat de 135 de ori, Legea educaţiei - de 26 de ori, Legea reformei sistemului de sănătate - de 114 ori, Legea administraţiei publice locale - de 38 de ori, Codul Muncii - de 28 de ori, iar Legea achiziţiilor publice a fost modificată de 35 de ori.

"Acestea nu sunt simple statistici. În spatele cifrelor sunt oameni, sunt concetăţenii care ne-au ales să îi reprezentăm, elevii care nu ştiu după ce manuale vor învăţa şi ce examene vor da, pacienţii şi medicii, antreprenorii care vor sa investească, dar nu ştiu ce taxe vor plăti şi câte. (...) Oamenii îşi doresc legi mai simple, care să nu se schimbe peste noapte", a mai spus preşedintele, precizând că în România sunt aproape 14.000 de legi, Hotărâri de Guvern şi Ordonanţe ale Guvernului.

La şedinţa plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului, care a început cu o întârziere de câteva minute faţă de ora prevăzută, participă şi premierul Victor Ponta şi membrii Guvernului.

La şedinţă sunt prezenţi 408 parlamentari, iar 141 de aleşi lipsesc.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close