Antena 3 CNN Actualitate Ion Iliescu, aniversare cu probleme. "Noii Golani" au manifestat în tricouri cu mesaj jignitor

Ion Iliescu, aniversare cu probleme. "Noii Golani" au manifestat în tricouri cu mesaj jignitor

Ion Iliescu, aniversare cu probleme. "Noii Golani" au manifestat în tricouri cu mesaj jignitor
Sursa foto: Ion Iliescu aniversare
03 Mar 2009   •   10:57

Fostul preşedinte Ion Iliescu împlineşte marţi 79 de ani. Ca de obicei colegii, apropiaţii şi admiratorii lui sunt aşteptaţi în biroul din strada Atena din Bucureşti. Evenimentul nu a fost însă lipsit de incidente.


Încă de dimineaţă, în faţa sediului din strada Atena se adunaseră mai mulţi oameni, printre care şi câţiva tineri care fac parte din organizaţia autointitulată "Noii Golani", cu care fostul preşedinte a mai avut probleme în decembrie anul trecut, la o ceremonie de comemorare a eroilor revoluţiei. Tinerii au manifestat împotriva fostului şef de stat, însă au fost rapid văzuţi de ofiţerii SPP care au chemat jandarmeria. Scandalagii au fost escortaţi către o secţie de poliţie. Tinerii purtau tricouri negre cu inscripţiile ?Criminal? şi ?Vinovat de crimă?.


?Sunt niste oameni adunaţi de pe stradă, folosiţi ca masă de manevră. Sunt lipsiţi de bun simţ, nici nu mă interesează ce fac. Este regretabil că se întâmplă aşa ceva.? a declarat Iliescu.


Potrivit lui Marius Militaru, purtător de cuvânt al jandarmeriei, şase persoane au fost transportate la secţia 1 de Poliţie pentru a fi identificate şi sancţionate. Ei are putea fi sancţionaţi pentru sâvârşirea în public a unor acte sau gesturi obscene, pentru care amenda este între 200 şi 1000 de lei.


?Iată cum apar sâmburii mişcărilor care au apărut în anii 20-30 în Europa şi România. Sunt mişcări marginale, extremiste. Cam aşa a apărut şi mişcarea legionară din România. Ar fi trist ca evoluţia să meargă într-acolo. E păcat că aceşti tineri îşi pierd vremea şi busola.? a declarat într-o intervenţie la Antena 3, fostul preşedinte.




Antena3.ro

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close