Antena 3 Actualitate IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pus oficial sub acuzare pentru luare de mită

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pus oficial sub acuzare pentru luare de mită

26 Aug 2009   •   15:55
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pus oficial sub acuzare pentru luare de mită
Sursa foto: ips teodosie

Înalt Prea Sfinţiia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost pus oficial sub acuzare pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual.

Parchetul Instanţei Supreme a dispus această măsură pentru acesta şi alţi doi preoţi implicaţi în scandalul de la Facultatea de Teologie din Constanţa.

IPS Teodosie este acuzat că a pretins sume de bani unor tineri cărora le-a promis că îi va ajuta să intre la facultate fără examen.

Preoţii Bogdan Chiriluţă şi Emil Brăescu, inspectorul Biroului Catehizare, sunt acuzaţi de complicitate la luare de mită şi, respectiv, fals intelectual.

Cazul a ieşit la lumină în urma unei anchete a jurnaliştilor de la România Liberă. În martie 2009, deşi trecuseră mai bine de şase luni de la începerea anului şcolar, IPS Teodosie a facilitat înscrierea, cu ajutorul unor acte false, în schimbul sumei de 3000 de euro, a unui reporter de la această publicaţie.

Antena3.ro

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close