Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie, mesaj de Crăciun pentru români: "Este minunat când creștinii au Sărbători libere!"

ÎPS Teodosie, mesaj de Crăciun pentru români: "Este minunat când creștinii au Sărbători libere!"

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a transmis, într-un mesaj adresat românilor cu prilejul Crăciunului, că preocuparea faţă de "credința vindecă, ajută și ne mai face mai puternici, optimiști și dârji", a spus ÎPS Teodosie, duminică, în exclusivitate la Antena 3.

ÎPS Teodosie, mesaj de Crăciun pentru români: "Este minunat când creștinii au Sărbători libere!"
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    26 Dec 2021   •   23:18

În cea de-a treia zi de Crăciun, Arhiepiscopul Tomisului, a fost invitat în cadrul Ediției Speciale realizată de Adrian Ursu, la Antena 3.

ÎPS Teodosie le-a transmis românilor un mesaj

"Hristos S-a născut. E un Crăciun liber, un Crăciun cu de toate, oamenii sunt mulțumiți. Au venit cu toți la biserică, s-au pregătit. Am avut o pregătire intensă și în postul Crăciunului și oamenii vin tot mai mult la biserică, creștinii se bucură de Sărbători. Este minunat când creștinii au Sărbători libere. Atunci pot să își exprime tot ce au în sufletul lor și pot să primească de la Dumnezeu toate darurile care sunt la Crăciun.

Nu am mai avut restricții ca altă dată și au venit cu toții, foarte dezinvolți, foarte bucuroși, am avut și colindători peste tot și, într-adevăr, ne-am simțit ca în toate vremurile libere, de Crăciunul acesta. Pe oameni i-am găsit entuziaști și bucuroși și în biserică se manifestă într-un mod foarte elegant și plini de seninătate, cu fețele pline zâmbet și de bucurie.

ÎPS Teodosie: "Credința vindecă, ajută și ne mai face mai puternici, optimiști și dârji"

Sunt atâția oameni care agită și prezintă niște știri foarte alarmante. Vin creștini și mă întreabă, și le spun, dacă ne rugăm, pe toate le vom trece cu bine. Și, credința, cu adevărat vindecă, ajută și ne face mai puternici, mai optimiști, mai dârji. Eu cred că toate acestea sunt pornite, ca toate cele rele, de la stăpânul întunericului.

Eu sper ca toți să se lumineze, mai ales că avem aceste sărbători care aduc un har mai bogat pentru toți oamenii. Sunt bucuros că trăim Sărbătorile într-o notă de optimism și de încredere. Cred că toți trebuie să aibă mai multă încredere și cârmuitorii să semene în sufletele oamenilor mai mult optimis și nu atâtea alarme. Aceste alarme tulbură și Sărbătorile și ținuta oamenilor. Cârmuitorii tot trebuie ca totdeauna să țină steagul sus, ca și într-un război" a transmis ÎPS Teodosie.

 

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie mesaj Crăciun
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close