Antena 3 CNN Actualitate Italian, prins cu cartuşe de vânătoare ascunse în bagaje, pe Aeroportul Arad

Italian, prins cu cartuşe de vânătoare ascunse în bagaje, pe Aeroportul Arad

Italian, prins cu cartuşe de vânătoare ascunse în bagaje, pe Aeroportul Arad
17 Feb 2009   •   12:18

Un italian a fost prins, luni seară, pe Aeroportul Internaţional Arad cu trei cartuşe de vânătoare ascunse în bagaje. Cetăţeanul italian urma să plece spre Verona, anunţă Mediafax.
Conform unui comunicat de presă al Poliţiei Judeţene Arad, angajaţii aeroportului au găsit trei cartuşe de vânătoare cu alice, cu capsele nepercutate.
"Marco P. intenţiona să se îmbarce într-un avion cu destinaţia Italia, însă a fost oprit pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că italianul, în vârstă de 49 de ani, a intrat în România în 4 ianuarie 2009, în scop turistic. În 14 februarie, acesta a participat la o vânătoare, în calitate de invitat, fără armă, unde, conform declaraţiilor sale, a fost rugat de un vânător italian să-i ţină cartuşele, pe perioada partidei de vânătoare", scrie în comunicat.
Italianul susţine că nu ştia că cele tre cartuşe se alau în haina lui. El a povestit poliţiştilor că a a păstrat cartuşele în buzunarul unei haine şii la finalul partidei de vânătoare a dat înapoi cartuşele. Acesta pretinde că acele cartuşe au ajuns din greşeală în haina lui.
Cetăţeanului italian i s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă.
În urmă cu o săptămână, poliţiştii arădeni au descoperit o grenadă, zece cartuşe, un toc din piele pentru pistol model 1974, 60 de pistoale cu gaz marca WALTER P22 şi 50 bastoane telescopice de autoaparare în trenurile internaţionale de la Curtici.
Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close