Antena 3 CNN Actualitate Izvorul Tămăduirii, sărbătorit astăzi de creştini ortodocşi. Unii prăznuiesc prin rugăciune, alţii cu...mici şi bere

Izvorul Tămăduirii, sărbătorit astăzi de creştini ortodocşi. Unii prăznuiesc prin rugăciune, alţii cu...mici şi bere

Izvorul Tămăduirii, sărbătorit astăzi de creştini ortodocşi. Unii prăznuiesc prin rugăciune, alţii cu...mici şi bere
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Apr 2012   •   07:32

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Izvorul Tămăduirii. La Brăila oamenii aproape că au secat izvorul de sub Biserica greceasca "Buna Vestire", de apa care se spune că face minuni.Şi la mănăstirea Dervent, din judeţul Constanţa, este pelerinaj. Credincioşii care au rămas peste noapte s-au împărţit în două tabere: cei care au venit pentru rugăciune şi cei care au făcut noapte albă cu mici şi bere.

Sute de credincioşi au aşteptat aseară ore în şir ca să ia apă sfinţită de la izvorul de sub biserica Buna Vestire. Doar că izvorul nu avea suficientă apă ca să ajungă la toţi pelerinii odată. Motiv pentru care aproape a secat.

După ore întregi de stat la coadă, în înghesuială, mai multor pelerini li s-a făcut rău. O femeie aflata în stare mai gravă a fost transportată cu ambulanţa la spital, unde i s-au acordat îngrijirile medicale necesare.

Mulţi dintre credincioşi au venit de la sute de kilometri depărtare ca să din apa care face minuni. Şi la mănăstirea Dervent credincioşii s-au aşezat la coadă ca să ajungă la cele trei cruci făcătoare de minuni. Alături de mănăstire, în parcarea amenajată special pentru credincioşi, cheful era în toi.

Astăzi toţi credincioşii vor participa la slujba oficiată de Înalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului şi apoi vor merge în procesiune la izvorul tămăduitor din curtea mănăstirii Dervent.


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close