Antena 3 CNN Actualitate Anchetă cutremurătoare: Jefuirea României, pagube de sute de milioane de euro. Cine a închis ochii la tunul de la Danubiana?

Anchetă cutremurătoare: Jefuirea României, pagube de sute de milioane de euro. Cine a închis ochii la tunul de la Danubiana?

Anchetă cutremurătoare: Jefuirea României, pagube de sute de milioane de euro. Cine a închis ochii la tunul de la Danubiana?
de S.T.    |    09 Feb 2016   •   22:19
Mihai Gâdea a continuat lupta împotriva mafiilor și a prezentat, marți, la „Sinteza zilei”, o anchetă cutremurătooare.

Averea României a fost jefuită de „băieții deștepți”.
Danubiana, o perlă a industriei, a fost condamnată la moarte.

Danubiana fost construită în anii '60, se dorea un mare exportator de anvelope și a devenit în deceniile ce au urmat un actor important pe piața de profil. După anii '90, realitatea din România obliga la schimbare. Se pregăteau marile privatizări, iar Danubiana nu putea lipsi de pe această listă. Înainte de momentul important însă, fabrica primește un cadou important.

Guvernul Stolojan dă o hotărâre prin care se deschide calea către împropietărirea fabricii cu 100 de hectare de teren. Este vorba despre hotărârea de Guvern 834 din 14 decembrie 1991.

Prin acest act, fabrica a pus stăpânire pe islazul din Popești-Leordeni. Oamenii n-au mai putut astfel să-și revendice terenurile naționalizate de regimul comunist.

Vezi în materialul video de mai sus cine sunt îmbogățiții din patrimoniul Danubianei.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „Sinteza zilei cu Mihai Gâdea”


×
Subiecte în articol: ancheta Sinteza Zilei
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close