Antena 3 CNN Actualitate Jaful de la Cluj a avut loc într-un spaţiu deţinut de chestorul Toma Rus

Jaful de la Cluj a avut loc într-un spaţiu deţinut de chestorul Toma Rus

Jaful de la Cluj a avut loc într-un spaţiu deţinut de chestorul Toma Rus
Sursa foto: Toma Rus
14 Feb 2009   •   10:58

Jaful de la Cluj a avut loc într-un spaţiu deţinut de unul dintre şefii Poliţiei Române. Chestorul Toma Rus este adjunctul departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, iar una dintre firmele familiei sale a închiriat Băncii Transilvania sediul din cartierul Mănăştur. Tranzacţia a fost considerată frauduloasă de către Direcţia Naţională Anticorupţie, care îl anchetează pe Toma Rus, pentru fapte de corupţie şi trafic de influenţă.
Toma Rus, actualul adjunct al departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică este cercetat de procurorii DNA pentru modul în care a închiriat, prin firma familiei sale un sediu de aproape 67 de metri pătraţi de la Piscicola SA, spaţiu pe care ulterior l-a închiriat Băncii Transilvania. Este vorba chiar despre sucursala jefuită vineri seară de doi indivizi înarmaţi.
Chestorul Toma Rus mai are şi alte dosare la DNA pentru alte afaceri imobiliare desfăşurate în Cluj Napoca, pentru fapte de corupţie, trafic de influenţă şi şantaj. Procurorii DNA au deschis acţiunea penală pe numele chestorului Toma Rus în noiembrie 2007, când acesta se afla în Italia, ca reprezentant special al Ministerului de Interne. Avocatul său a atacat ordonanţa DNA pentru viciu de procedură, dar fără niciun folos, iar Toma Rus a fost nevoit să se întoarcă în ţară.
Toma Rus a deţinut funcţia de şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Cluj, până în decembrie 2006, iar în octombrie 2007 a fost numit în funcţia de director adjunct al Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog, pentru o perioadă de trei luni.
Antena 3

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close