Antena 3 CNN Actualitate Jignire gravă adusă Turciei. Mai mulți diplomați turci au cerut azil în Germania

Jignire gravă adusă Turciei. Mai mulți diplomați turci au cerut azil în Germania

Jignire gravă adusă Turciei. Mai mulți diplomați turci au cerut azil în Germania
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Oct 2016   •   12:48

Cel puţin trei diplomaţi turci au cerut azil în Germania după lovitura de stat eşuată în 15 iulie, au relatat sâmbătă cotidianul Suddeutsche Zeitung şi canalele de televiziune NDR şi WDR, potrivit Agerpres.

Potrivit acestor canale media, care citează surse guvernamentale, Turcia a cerut retragerea paşapoartelor diplomatice a opt diplomaţi turci aflaţi la post în Germania şi suspectaţi că ar fi simpatizanţi ai predicatorului Fethullah Gulen. Dintre aceştia, cel puţin trei - între care un ataşat militar - au cerut ulterior azil politic.

Autorităţile turce au lansat o vastă epurare în armată şi printre funcţionarii publici după puciul ratat care a fost - potrivit lor - inspirat de acest predicator musulman, exilat în SUA, principal oponent al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Oficiul federal german pentru refugiaţi şi migraţie (BAMF) nu şi-a pronunţat încă decizia cu privire la aceste cereri de azil, precizează Suddeutsche Zeitung, care vede în ele un nou test pentru relaţiile germano-turce fragilizate în ultimele luni de numeroase dispute.

Ankara a interzis în special timp de mai multe luni vizitele responsabililor germani la o bază militară a Bundeswehr-ului pentru a denunţat o rezoluţie a Camerei inferioare a parlamentului german care recunoaşte genocidul armenilor de către Imperiul Otoman.

×
Subiecte în articol: Germania azil politic
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close