Antena 3 CNN Actualitate Judeţul Olt. Copil de 6 ani, împuşcat mortal de unul de 14 ani

Judeţul Olt. Copil de 6 ani, împuşcat mortal de unul de 14 ani

Judeţul Olt. Copil de 6 ani, împuşcat mortal de unul de 14 ani
Sursa foto: pusca de vanatoare
26 Feb 2009   •   18:22

Un copil de 6 ani, din comuna Tătuleşti, judeţul Olt, a fost împuşcat mortal de un altul de 14 ani cu o armă care aparţinea unuia dintre părinţii copiilor.
Cei doi copii se jucau în curtea unei case, acasă la copilul de 14 ani. Acesta a luat o armă de vânătoare care aparţine tatălui său, a început să o manevreze, a apăsat pe trăgaci şi l-a împuşcat pe cel de şase ani. Poliţiştii încearcă să stabilească exact în ce condiţii s-a produs incidentul. Din primele informaţii se pare că arma era deţinută legal de tatăl copilului.
Potrivit comisarului şef Cătălin Ionescu, şeful Biroului Naţional Interpol, un astfel de incident poate fi rezultatul neglijenţei posesorului de armă, care nu s-a asigurat că aceasta este păstrată în mod corespunzător. Conform normelor, posesorii de arme de vânătoare ar trebui să ţină armele într-un fişet încuiat, muniţia şi piesa a treia să fie depozitate separat, iar cheile să nu fie ţinute în casă.
Conform primelor declaraţii ale purtătorului de cuvânt IPJ Olt, comisar şef Claudia Radu, arma se afla într-o cutie asigurată. Tânărul de 14 ani a declarat că nu este vinovat şi că cel mic s-a împuşcat singur. Potrivit procurorilor însă, acest lucru nu ar fi fost posibil deoarece arma este una foarte înaltă iar copilului de 6 ani i-ar fi fost aproape imposibil să se împuşte în zona feţei.
Procurorii au stabilit că arma de vânătoare era depozitată în mod corespunzător, fiind încuiată şi şi neîncărcată. Tânărul ştia însă und esunt cheile şi, mai mult, a pus un glonţ pe ţeava armei, după care a început să o mânuiască. El riscă acum o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru omor, iar tatăl său ar putea fi acuzat de complicitate.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close