Antena 3 CNN Actualitate Jurnalistul arestat în Rusia, acasă după 9 luni

Jurnalistul arestat în Rusia, acasă după 9 luni

Jurnalistul arestat în Rusia, acasă după 9 luni
17 Apr 2007   •   08:24

Jurnalistul Walter Ghidibacă s-a întors în ţară după 8 luni şi jumătate de detenţie în Rusia. Clujeanul a fost reţinut anul trecut pentru că a făcut o glumă pe aeroportul din Moscova. Le-a spus vameşilor că are o bombă în rucsac. Pentru aceste vorbe, Ghidibacă a fost condamnat la închisoare şi şi-a ispăşit o parte din pedeapsă într-o colonie din Siberia.

Walter Ghidibacă a ajuns epuizat în ţară după experienţa din Rusia şi la început nu a vrut să vorbească foarte mult. A decolat de la Moscova în jurul orei 13.00 şi a schimbat un avion la Budapesta. A aterizat la Cluj aproape de miezul nopţii.

Autorităţile ruse au încadrat fapta sa la "răspândire de informaţii false despre acte teroriste". Clujeanul regretă acum întâmplarea care i-a răpit peste 8 luni din viaţă.

Familia jurnalistului e nemulţumită de reacţia autorităţilor române. Mama lui Walter Ghidibacă spune că diplomaţii noştri au stat cu mâinile în sân şi arată cu degetul către fostul ministru de externe.

Walter Ghidibacă era în Rusia pentru a realiza un documentar despre Siberia. Incidentul de pe aeroportul din Moscova s-a întâmplat chiar în clipa în care se întorcea spre România.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close