Antena 3 CNN Actualitate Justiție Autorul dublei crime de la Bran, condamnat la 23 de ani de închisoare şi daune de 1,85 milioane de lei

Autorul dublei crime de la Bran, condamnat la 23 de ani de închisoare şi daune de 1,85 milioane de lei

Daniel Ioan Pepine, autorul dublei crime de la Șimon, Bran, a fost condamnat în primă instanță la 23 de ani și 6 luni de închisoare.

de Ovidiu Stan    |    18 Iul 2023   •   12:48

Autorul dublei crime de la Bran, de la începutul acestui an, Daniel Ioan Pepine, a fost condamnat în primă instanță la 23 de ani și 6 luni de închisoare. Pe lângă pedeapsa de închisoare de 23 de ani, Pepine va trebui să plătească rudelor victimelor daune morale în valoare de 1,85 milioane de lei.

Criminalul și-a ucis vărul, pe Nicu Pepene, în vârstă de 38 de ani și pe soția acestuia, Alexandra, în vârstă de 32 de ani.

Nicu Pepene era pompier, iar soția sa lucra ca asistent medical. Daniel Ioan Pepine a fost găsit vinovat de omor calificat și violare de domiciliu de către Tribunalul Brașov. Motivul pentru care bărbatul și-a ucis vărul și pe soția acestuia este o neînțelegere legată de terenurile pe care le dețineau cei doi.

Localnicii susțin că era vorba de o fâșie de teren de 15 centimetri aflată în dispută între cei doi veri. În noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2023, autorul dublului omor a intrat în casa celor doi soți și a început să îi lovească cu sălbăticie, până când cei doi și-au pierdut viața.

Vecinii i-au găsit în dimineața zilei de 16 ianuarie lipsiți de viață, cu capetele zdrobite, în casa în care locuiau, în satul Șimon al comunei brașovene Bran. Rudele și vecinii îl bănuiau pe Daniel Ioan Pepine ca fiind autor al asasinatului, mai ales că acesta era de negăsit.

Criminalul s-a ascuns în casă, înarmat cu un cuțit. Tatăl acestuia le-a dezvăluit anchetatorilor sosiți la fața locului că fiul său are afecțiuni psihice și nu își luase tratamentul. Astfel, acesta era considerat extrem de periculos, încât anchetatorii au recurs la un psiholog criminalist de la INC București pentru prinderea sa.

×
Subiecte în articol: Bran Daniel Ioan Pepine
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close