Avocat celebru, încătușat abuziv de DNA

19 Feb 2018   •   20:56
Avocat celebru, încătușat abuziv de DNA

Parchetul Laurei Kovesi a fost condamnat în instanță pentru "încătușare excesivă". S-a întâmplat după un abuz comis de către structura DNA din Brașov, condusă de procurorul David Deca. Mai exact, este vorba despre un abuz comis împotriva avocatului Robert Roșu, potrivit Lumea Justiției. 

În decembrie 2015, avocatul Roșu a fost reținut de DNA pentru 24 de ore și dus în instanță cu propunere de arestare preventivă. S-a întamplat în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa, în care vizat este omul de afaceri Remus Truică. Solicitarea de arestare preventivă a fost respinsă însă de judecători, care au considerat că o asemenea măsură excesivă nu se impune.

Ulterior, în 22 februarie 2017, avocatul Robert Roșu a introdus la Tribunalul București o acțiune civilă împotriva DNA având ca obiect “acțiune în răspundere delictuală”. Roșu a acuzat abuzul la care a fost supus prin faptul că a fost încătușat și reținut de DNA Brașov, iar în 15 februarie 2018 Tribunalul București a pronunțat sentința. Mai exact, instanța a stabilit că avocatul a fost supus unui abuz, motiv pentru care a obligat DNA la plata a 15.000 lei lei reprezentând prejudiciu moral produs acestuia prin aplicarea unor “măsuri de încătușare excesive”. Decizia nu este definitivă.

x close