x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Sechestru record, de peste 850 de milioane de lei, pe averea lui Dan Adamescu

de 25 Mar 2016   •   14:57
Sechestru record, de peste 850 de milioane de lei, pe averea lui Dan Adamescu 16

UPDATE - Procurorii DNA au instituit vineri sechestru asigurător, până la concurenţa sumei de 857 de milioane de lei, asupra unor acţiuni şi părţi sociale deţinute de omul de afaceri Dan Adamescu la diferite societăţi comerciale.

„La data de 25 martie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au instituit măsura sechestrului asigurător, până la concurența sumei de 857.301.363,37 lei, asupra a

- 435.759.255 de acțiuni,
- 20.406 părți sociale,

pe care inculpatul ADAMESCU DAN GRIGORE, om de afaceri, le deține la diferite societăți comerciale.

Această măsură asigurătorie a fost dispusă de procurorii anticorupție în vederea confiscării speciale și a recuperării pagubei produse prin săvârșirea de către inculpat a infracțiunilor de abuz în serviciu, spălare a banilor și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracțiuni).

Inculpatului Adamescu Dan Grigore i-a fost adusa la cunoștință ordonanța privind dispunerea măsurilor asigurătorii, în conformitate cu dispozițiile Codului de procedură penală.”

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Omul de afaceri Dan Adamescu s-a prezentat vineri la DNA pentru a i se pune sechestru pe avere, au precizat surse judiciare ale Agerpres.

Pe 17 martie, procurorii anticorupţie au încuviinţat cererea lui Dan Adamescu de constituire a cauţiunii în limita sumei 40 de milioane de lei prin depunerea de garanţii reale imobiliare şi mobiliare.

Citiți și: DNA cere arestarea fiului omului de afaceri Dan Adamescu

Garanţiile constau într-un imobil compus din teren de 14.065 de metri pătraţi şi două corpuri de clădire de 5.197 şi, respectiv, 4.931 de metri pătraţi situate în municipiul Bucureşti, precum şi asupra mai multor bunuri mobile constând în echipamente tehnologice tipografice, în valoare totală de peste 12 milioane de euro.

Procurorii anticorupţie au dispus, pe 7 martie, luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune pentru 60 de zile faţă de omul de afaceri Dan Adamescu, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra, cauţiunea fiind stabilită la 40 de milioane de lei.

Adamescu este cercetat pentru abuz în serviciu în formă calificată, spălare a banilor şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni), potrivit DNA.

'Inculpatul Adamescu Dan Grigore va depune o cauţiune în valoare de 40 de milioane de lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie sau prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumelor respective, în favoarea (...) DNA. Cauţiunea se va depune în termen de 10 zile', a anunţat DNA.

 Potrivit procurorilor anticorupţie, faptele pentru care Adamescu este urmărit penal au fost comise în perioada 2011 - 2013.

'Inculpatul (...) a administrat în mod defectuos societatea ASTRA, în scopul obţinerii unor avantaje personale sau în favoarea grupului de firme afiliate. Administrarea defectuoasă a constat în utilizarea unor practici/ metode ilegale pentru a cosmetiza situaţia financiară a societăţii ASTRA, măsuri de natură să acopere activitatea infracţională, dar care, în subsidiar, au determinat şi alterarea gravă a mecanismelor de funcţionare a pieţei interne a asigurărilor', susţine DNA.

Activitatea infracţională s-ar fi desfăşurat şi în contextul unei presupuse complicităţi a unor funcţionari cu funcţii de conducere din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, care s-a transformat din aprilie 2013 în Autoritatea de Supraveghere Financiară.

sati