Antena 3 CNN Actualitate Justiție Şeful PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, a mai pierdut o bătălie. ÎCCJ a stabilit definitiv începerea judecării lui în dosarul de corupție

Şeful PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, a mai pierdut o bătălie. ÎCCJ a stabilit definitiv începerea judecării lui în dosarul de corupție

Baronul local, Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teleorman a mai pierdut o bătălie. Dosarul său de corupție a ajuns pe masa judecătorilor.

Şeful PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, a mai pierdut o bătălie. ÎCCJ a stabilit definitiv începerea judecării lui în dosarul de corupție
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Oct 2023   •   17:14

Decizia a fost luată ieri de magistrații de cameră preliminară ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, iar hotărârea este una definitivă.

”Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Pîrvulescu Eugen împotriva încheierii nr. 141 din data de 05 aprilie 2022, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 3141/1/2021/a1.

Obligă contestatorul-inculpat la plata sumei de 1.200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatorul-inculpat, în cuantum de 170 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 11 octombrie 2023”, se arată în minuta deciziei de marți.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mai mult, pe parcursul celor aproximativ doi ani care s-au scurs de la vizita procurorilor anticorupție în sala de examen pentru posturile de șoferi la SAJ Teleorman, baronul din Teleorman, Eugen Pîrvulescu, acuzat de aranjamente pe bani, a încercat tot felul de tertipuri pentru a suspenda procedura legală de trimitere a sa în judecată pentru fapte de corupție.

Potrivit unor surse judiciare, ultima „găselniță” pe care politicianul a înaintat-o magistraților a fost referitoare la momentul în care se presupune că a fost săvârșită fapta.

Eugen Pîrvulescu, baronul local, a susținut astfel că nu se mai afla la conducerea organizației județene liberale, atunci când pe fir au intrat anchetatorii, ci era între două mandate de președinte, ceea ce ar însemna că nu mai avea influență în rândul membrilor liberali.

Şeful PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, trimis în judecată de DNA pentru falsificarea unui concurs

Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu, şeful filialei Teleorman, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că şi-ar fi folosit influenţa pentru a falsifica un concurs pentru ocuparea unor posturi la Serviciul de Ambulanță Teleorman.

Astfel, Pîrvulescu și-ar fi folosit influența pe care o avea în calitate de președinte al filialei PNL - partid aflat la guvernare - pentru a afla subiectele care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II, mai arată sursa citată.

El le-ar fi solicitat să îi favorizeze la proba practică pe candidaţii indicaţi de el pentru a obţine aceste posturi.

×
Subiecte în articol: Eugen Pîrvulescu ICCJ
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close