Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, la aniversarea de 190 de ani a Spitalului ”Carol Davila”: ”Sunt impresionat de eforturile extraordinare”

Klaus Iohannis, la aniversarea de 190 de ani a Spitalului ”Carol Davila”: ”Sunt impresionat de eforturile extraordinare”

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent la ceremonia de aniversare a 190 de ani de existență a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”. Acesta a susținut un discurs și le-a înmânat drapelul de luptă medicilor militari.

Klaus Iohannis, la aniversarea de 190 de ani a Spitalului ”Carol Davila”: ”Sunt impresionat de eforturile extraordinare”
Sursa foto: Administrația Prezidențială
de Andreea Ştefan    |    15 Sep 2021   •   14:59

Discursul integral susținut de președintele Klaus Iohannis:

”Mă bucur să particip astăzi la acest moment solemn, prin care celebrăm activitatea Spitalului Militar Central, un pol de excelență al medicinei militare românești.

Prezentul acestei instituții prestigioase rămâne tributar eroismului și faptelor de vitejie ale înaintașilor, care au luptat pentru idealurile de independență și libertate națională.

Dumneavoastră, doamnelor și domnilor, sunteți cei care, cu multe sacrificii, duceți mai departe o prețioasă moștenire. Valorile Armatei Române - patriotismul, spiritul de sacrificiu, onoarea și curajul constituie fundamentul pe care Spitalul Militar Central și-a clădit evoluția. Sunt valori transmise mai departe, generație după generație, astfel că grija pentru pacienți, profesionalismul și dedicarea celor care lucrează aici reprezintă un standard de bune practici și pentru alte spitale.

Unitatea dumneavoastră este locul unde haina militară capătă o a doua valență, ghidată de Jurământul lui Hipocrate, de abnegație și luptă necontenită pentru salvarea de vieți.

Cei 190 de ani de existență ai acestei prestigioase instituții marchează repere importante ale dezvoltării ramurii medicinei militare și se leagă indisolubil de personalități de excepție, care au contribuit definitoriu la dezvoltarea Școlii de Medicină românești.

Iohannis: ”Rolul Spitalului Militar Central rămâne unul fundamental”

Astăzi, rolul Spitalului Militar Central rămâne unul fundamental, de continuator al tradiției militare și de asigurare a performanței actului medical.

Mobilizarea excepțională în răspunsul la pandemia de COVID-19, precum și implicarea dumneavoastră în campania de vaccinare demonstrează capacitatea exemplară de a garanta protejarea și apărarea cetățenilor noștri.

Pandemia de COVID-19 nu este însă încheiată și vă solicit atât dumneavoastră, cât și celorlalte unități sanitare direct implicate să acționați prompt în acest al patrulea val. Știm deja care sunt măsurile care trebuie luate la nivelul spitalelor și sunt convins că veți depune toate eforturile pentru salvarea vieții semenilor noștri. Cea mai bună armă împotriva acestui virus rămâne însă vaccinarea. Imunizarea unui număr cât mai mare de persoane, comportamentul preventiv și respectarea măsurilor sanitare sunt soluțiile pentru a depăși cu bine și această nouă perioadă complicată din punct de vedere epidemiologic.

Klaus Iohannis: ”Sunt impresionat de eforturile dumneavoastră extraordinare”

Sunt impresionat de eforturile dumneavoastră extraordinare, de dăruirea pe care atât conducerea unității, cât și personalul medical au dovedit-o din plin în aceste luni de grea încercare.

În semn de preţuire şi recunoştinţă pentru dificila, dar nobila dumneavoastră activitate, vă înmânez, în acest moment aniversar, drapelul de luptă.

Sunt convins că veți continua să faceți lucrurile la fel de bine și responsabil, purtând mai departe crezul înaintașilor și îndeplinind cu onoare misiunea ce v-a fost încredințată.

Viitorul depinde de oamenii prezentului, iar profesionalismul dumneavoastră, al celor care vă desfășurați activitatea aici, va scrie cu siguranță o filă de istorie în fața căreia generațiile viitoare se vor înclina cu mândrie și respect”, a declarat Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Carol Davila Klaus Iohannis
Parteneri
Horoscop 29 septembrie 2023. Norocoşii zilei
x close