Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, după videoconferința la reuniunea Consiliului European: Avem vești foarte bune!

Klaus Iohannis, după videoconferința la reuniunea Consiliului European: Avem vești foarte bune!

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă, după încheierea videoconferinței la reuniunea Consiliului European. Președintele a subliniat că vine cu vești foarte bune.

Klaus Iohannis, după videoconferința la reuniunea Consiliului European: Avem vești foarte bune!
de Claudia Simion    |    19 Iun 2020   •   15:23

Cele mai importante două teme discutate au fost: bugetul multianual pentru perioada 2020 și fondul de revenire la recuperarea economică, a spus Iohannis.

Președintele a precizat că vor mai urma și alte discuții pe aceste teme pentru a fi toate lucrurile puse la punct.

Declarațiile făcute de Klaus Iohannis:

-Avem câteva vești foarte bune, în sensul că ne-am înțeles să discutăm în continuare bugetul multianual și fondul de recuperare la pachet, să le îmbinăm. Pe de altă parte, s-a văzut astăzi că e încă e nevoie de destul de multe discuții pentru a putea pune toate lucrurile la punct.

-Încă nu toată lumea e lămurită cum trebuie abordată suma finală pentru fondul de recuperare. De asemenea, trebuie să mai discutăm anumite condiții în care se pot acorda aceste sume.

-Ceea ce e important pentru noi: În actualul exercițiu bugetar, România a avut dreptul la 44 de miliarde de euro. Eu și întreaga echipă a României ne luptăm să obținem o sumă considerabil mai mare pentru următorul exercițiu bugetar și, de asemenea, ne luptăm ca să obținem condiții de implementare favorabile pentru România. Asta înseamnă bani pentru dezvoltare economică, pentru mediul de sănătate, pentru autostrăzi și căi ferate, pentru apă și canalizare, pentru educație, pentru energie regenerabilă și multe alte lucruri. E evident că România are nevoie de bani europeni.

-Aceasta e ambiția noastră. Ne vom întâlni într-un format fizic în Consiliul European, probabil la mijlocul lunii iulie, când voi continua să mă implic pentru a obține cât mai mult pentru România.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis

Prețul gigacaloriei pentru populație a crescut la 1 aprilie 2022

Cât o să ne coste încălzirea pentru un apartament cu două camere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close