Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, despre Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru: "Astăzi este o zi tristă pentru țara noastră. Ne despărțim de doi dintre cei mai iubiți români"

Klaus Iohannis, despre Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru: "Astăzi este o zi tristă pentru țara noastră. Ne despărțim de doi dintre cei mai iubiți români"

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe pe reţelele de socializare, după trecerea în neființă a lui Ivan Patzaichin şi a actorului Ion Caramitru.

Klaus Iohannis, despre Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru: "Astăzi este o zi tristă pentru țara noastră. Ne despărțim de doi dintre cei mai iubiți români"
Sursa foto: Administrația Prezidențială
de Claudia Popovici    |    05 Sep 2021   •   20:13

"Astăzi este o zi tristă pentru țara noastră. Ne despărțim de doi dintre cei mai iubiți români. Ivan Patzaichin și Ion Caramitru au luminat arenele sportive și scenele pe care au urcat.

„Dispariția lor neașteptată, ne lasă de azi mai săraci”

Învingători și strălucitori în sport și teatru, Ivan Patzaichin și Ion Caramitru, prin dispariția lor neașteptată, ne lasă de azi mai săraci, consolați doar de amintirea gloriei pe care au dăruit-o României prin energia, talentul, dăruirea și eforturile lor de a fi cei mai buni.

Condoleanțe familiilor și celor dragi pentru pierderea suferită", a spus Klaus Iohannis pe pagina sa de socializare.

Ivan Patzaichin a murit. Legendarul sportiv român s-a stins din viaţă la 71 de ani

De trei luni, fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias”, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar astăzi a încetat din viață.

Ivan Patzaichin era cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984.

Canoistul a fost decorat cu Ordinul Național „Steaua Romaniei” în grad de Cavaler în 2019.

Trupul lui Ivan Patzaichin va  fi depus luni, 6 septembrie, la ora 12.00, la sediul Clubului Dinamo din „Ștefan cel Mare”, acolo unde se află și toate trofeele.

A murit Ion Caramitru. Actorul avea 79 de ani şi era internat în spitalul Elias din Bucureşti

Ion Caramitru avea 79 de ani. Zilele acestea, actorul Ion Caramitru trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR).

Din cauza problemelor medicale, actorul a lipsit de la eveniment. Ion Caramitru a fost actor de teatru și film, regizor și politician român. Din anul 1990 a fost președinte al UNITER din 1990, iar din 2005 a ocupat funcția de director al Teatrului Național din București.

A fost ministru al Culturii între 1996 și 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea, notează Mediafax.

Potrivit unor surse, actorul Ion Caramitru era internat în spitalul Elias din Bucureşti, acelaşi unde, tot astăzi, a murit şi legendarul sportiv român Ivan Patzaichin.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close