Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, despre PNRR: ”Am știut de la început că nu este perfect. Se schimbă anumite părți”

Klaus Iohannis, despre PNRR: ”Am știut de la început că nu este perfect. Se schimbă anumite părți”

Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi că Planul Național de Redresare și Reziliență al României va fi aprobat de Comisia Europeană, dar că formatul transmis inițial ar putea suferi modificări în urma evaluării lui de către autoritățile europene.

Klaus Iohannis, despre PNRR: ”Am știut de la început că nu este perfect. Se schimbă anumite părți”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    04 Aug 2021   •   11:43

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă despre informațiile apărute într-o publicație străină potrivit cărora Comisia va respinge PNRR-ul României și despre câteva costuri incluse în plan care au ridicat semne de întrebare, Klaus Iohannis a afirmat că Planul României va fi aprobat, dar, posibil, într-o formă diferită, pentru că unele proiecte ar putea fi înlăturate dacă vor fi considerate neeligibile.

”Sunt așa numite informații pe surse, care se scurg, în ghilimele, pentru că nu se scurge nimic. Sunt unii care vor să își dea importanță și dau informații senzaționale mai departe. PNRR-ul nostru am știut de la început că nu este perfect. De aceea, dacă vă amintiți, am spus de acum câte luni de zile că este foarte bine că s-a depus. Întrebările Comisiei se discută, se caută soluții, se schimbă anumite părți din Plan.

Nici mie nu mi s-a părut un plan perfect, dar în timpul scurt pe care l-am avut la dispoziție planul totuși a fost elaborat și este un plan rezonabil și orice întrebare a Comisiei va primi răspuns. Dacă sunt proiecte care din punctul de vedere al Comisiei nu sunt eligibile, ele se scot din plan, asta este. Nu e foarte complicat. Nu tot ce este pus acolo în PNRR va fi realizat. Dar ceea ce rămâne în Plan, să rămână fiind eligibil și finanțabil, trebuie pus în practică. Nu pot să accept să avem un plan care generic este aprobat, banii sunt disponibili, și să nu realizăm proiectele.”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: PNRR Klaus Iohannis
Parteneri
Raisa, fetiţa de 2 ani dispărută ieri din fața casei, a fost găsită moartă
x close