Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, despre subiectele care vor fi abordate la Summitul Euro: ”Trebuie să mergem mai departe spre o Uniune Europeană a Sănătății”

Klaus Iohannis, despre subiectele care vor fi abordate la Summitul Euro: ”Trebuie să mergem mai departe spre o Uniune Europeană a Sănătății”

Președintele Klaus Iohannis a transmis astăzi ce subiecte vor fi abordate în cadrul Summitului Euro în format extins, la care acesta va participa.

Klaus Iohannis, despre subiectele care vor fi abordate la Summitul Euro: ”Trebuie să mergem mai departe spre o Uniune Europeană a Sănătății”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    24 Iun 2021   •   13:54

”Vom începe evident să discutăm despre evoluția pandemiei și măsurile pe care le-am luat. Trebuie să știm că suntem deja în faza în care avem din ce în ce mai puține cazuri în România, dar și în celelalte state membre, și încercăm să tragem concluzii să vedem ce putem face mai bine în următoarea criză care, sperăm să nu vină, dar dorim să fim pregătiți. (...) Avem concluzia că a fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri în felul în care au ajuns ele în statele membre și eu voi spune foarte clar, în continuare este nevoie să avem mecanisme europene care pot fi folosite în situații de criză în sistemele noastre de sănătate publică. Chiar dacă sănătatea publică este un resort național, am văzut că avem foarte multe lucruri comune și trebuie să mergem mai departe spre ceva ce aș putea să numesc eu Uniunea Europeană a Sănătății, deci să ne implicăm împreună pentru o mai bună sănătate publică.

Avem evident de discutat despre redresare economică, o să vorbim despre aprobarea mecanismului de accesare a fondurilor, aprobare care a trecut prin toate parlamentele naționale și este o reușită. Comisia poate să împrumute bani în numele Uniunii și să finanțeze toate aceste Planuri Naționale de Redresare și Reziliență.

O să avem teme de politică externă. Vom discuta despre relația cu Turcia, despre relația cu Federația Rusă și mâine vom avea un Summit Euro în format extins, adică inclusiv cu participarea statelor membre care nu sunt încă în zona euro.”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă, astăzi, 24 iunie.

 

×
Subiecte în articol: summit Klaus Iohannis
Parteneri
Șoferii prinși drogați ar putea rămâne fără mașină!
x close