Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, nemulțumit de partide: Unii au mimat reforma și nu au scos penalii de pe listă

Klaus Iohannis, nemulțumit de partide: Unii au mimat reforma și nu au scos penalii de pe listă

Klaus Iohannis, nemulțumit de partide: Unii au mimat reforma și nu au scos penalii de pe listă
26 Oct 2016   •   12:36

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-un interviu acordat Adevărul, că unele partide au înțeles așteptările pe care le-a avut de la acestea, exprimate cu precădere după alegerile locale, în comparație cu cele care ”nici măcar nu s-au străduit să se reformeze, ba chiar au mimat reforma”.

”În decembrie vom vedea dacă românii observă aceste schimbări. Eu, personal, mi-aş fi dorit mai multă reformă, mai mult curaj la partidele politice, dra lucrurile nu se termină în decembrie, este un nou început. (...) Au apărut schimbări. Unii au înţeles şi au scos penalii total de pe listă. Alţii nu au dorit să facă acest lucru. Chiar dacă s-au schimbat câteva nume pe listă, unii sunt tot acolo, chit că trebuiau să fie un pic mai retraşi. Aceste lucruri le văd şi alegătorii”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a afirmat că atacurile la adresa Justiției sunt lansate de oamenii urmăriți penal care ”nu își dau seama că trag propriile partide în jos”.

”Unii oameni sunt urmăriţi penal şi se tem de justiţie. Răspunsul lor a fost să atace instituţiile care se ocupă de ei. Aşa citesc eu atacurile la justiţie, la unii magistraţi. Aceşti oameni nu greşesc profund numai pentru cariera lor. În loc să înţeleagă că societatea doreşte partide curate, au devenit foarte nervoşi pentru că justiţia, dreptatea se apropie de ei şi îi descoperă. Aceşti oameni nu-şi dau seama că trag propriile partide în jos”, a mai spus Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close