Antena 3 CNN Actualitate Kovesi: Procurorii nu pot fi controlaţi de Parlament

Kovesi: Procurorii nu pot fi controlaţi de Parlament

Kovesi: Procurorii nu pot fi controlaţi de Parlament
10 Mai 2007   •   14:32

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat, joi, că a luat act de scrisoarea procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, prin care refuză din nou prezenţa procurorilor la Comisia parlamentară de anchetă privind interceptarea comunicaţiilor, scrisoare care va fi discutată luni, la şedinţa Biroului Permanent. 'Ce mi se pare extrem de îngrijorător este încăpăţânarea cu care nu li se permite unor oameni să vină la Comisia de anchetă. Rostul unei comisii este să afle adevărul, să pună întrebări şi să afle răspunsuri. Această comisie nu dă indicaţii, nu dă directive, nu e interesată de dosare, e interesată de modul în care se respectă legea şi în care se cheltuie banii publici într-o instituţie publică' - a subliniat Bogdan Olteanu.

Procurorul general s-a arătat îngrijorat de demersul preşedintelui Camerei, Bogdan Olteanu, care i-a cerut Laurei Kovesi să îi trimită pe procurori la audieri în Parlament. Liberalul a trimis o scrisoare către şeful parchetului, pe care aceasta, la rândul ei, a trimis-o la CSM, unde ar urma ca magistraţii să analizeze "imixtiunea" în activitate. Laura Kovesi precizează că procurorii sunt supuşi controlului judecătoresc sau celui al CSM.

Procurorul general şi şeful DNA, Daniel Morar, au anunţat Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, că nu pot da curs solicitării Comisiei parlamentare de anchetă privind interceptarea comunicaţiilor de a audia o serie de procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close