Antena 3 CNN Actualitate Argint pentru echipa României la Campionatele Europene de gimnastică artistică

Argint pentru echipa României la Campionatele Europene de gimnastică artistică

Echipa României a obţinut, sâmbătă, medaliile de argint la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Mersin (Turcia), după ce s-a plasat pe primul loc în calificările de joi.

Argint pentru echipa României la Campionatele Europene de gimnastică artistică
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    19 Dec 2020   •   17:00

România a urcat pe locul 2 al podiumului continental, după şase ani fără rezultate notabile la nivelul medaliilor pe echipe.

Echipa ţării noastre a obţinut un total de 154,496 puncte, cu care a revendicat medalia de argint. Primul loc pe podium a revenit Ucrainei, medaliată cu aur, care a întrunit 154,663 puncte. Bronzul i-a revenit Ungariei, cu 151,597 puncte.

În finala de şase echipe au mai concurat Croaţia, Cehia şi Turcia. Între marile absente ale Campionatelor Europene desfăşurate în Turcia se numără sportive medaliate din Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia sau Olanda, care au renunţat la participare în principal din motive pandemice.

Delegaţia României are până în prezent şi medalii la junioare: aur cu echipa şi la individual-compus şi argint în aceeaşi probă individuală.

Junioarele şi senioarele vor lua startul, duminică, în finalele pe aparate, Larisa Iordache (foto) urmând să concureze în toate cele patru probe. Iordache a revenit în competiţii după trei ani de absenţă motivată de problemele medicale.

În cadrul competiţiei care se încheie duminică şi la care au luat startul gimnaste din 14 naţiuni, echipa de senioare a României este formată din gimnastele Larisa Iordache, Daniela Trică, Antonia Duţă, toate de la Dinamo Bucureşti, Silviana Sfiringu şi Ioana Stănciulescu (Farul Constanţa).

Colectivul tehnic este format din Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, Liliana Cosma, Nicolae Forminte, Florin Cotuţiu.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close