Antena 3 CNN Actualitate Larve şi mucegai la superofertă. Sute de produse expirate, descoperite de inspectorii OPC (VIDEO)

Larve şi mucegai la superofertă. Sute de produse expirate, descoperite de inspectorii OPC (VIDEO)

Larve şi mucegai la superofertă. Sute de produse expirate, descoperite de inspectorii OPC (VIDEO)
Sursa foto: magazin
23 Oct 2009   •   21:28

Aproape la fiecare control, inspectorii OPC găsesc mâncare expirată de câteva zile. Locul multor produse ar fi la gunoi, dar comercianţii le spală putin şi le aşează înapoi pe raft.

Teoretic, astfel de produse nu ar avea ce să caute în galantare, dar comercianţii nu sunt dispuşi să piardă bani, aşa că înlocuiesc ambalajele, iar produsele expirate primesc într-o clipă un alt termen de valabilitate.

În doar doar zile, inspectorii OPC au descoperit sute de produse alterate. În Ilfov, au descoperit brânză de burduf cu ... larve vii. La un supermarket din Bucureşti, aripi de pui alterate. La Satu Mare, un supermarket comercializa fursecuri şi ciocolată expirate de două săptâmâni. Iar în Argeş şi peştele scos la vânzare era stricat.

Uneori, şi promoţiile sunt înşelătoare, spun inspectorii. Două la preţ de 3 nu înseamnă neapărat că veţi plăti mai puţin. Aşa că, inspectorii au un singur sfat: ceva mai multă atenţie la raft!



Observator

×
Subiecte în articol: magazin
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close