Laura Codruța Kovesi critică votul din Senat în cazul Oprea: ”O mamă rămâne să aştepte!”

de A.M.P    |    21 Sep 2016   •   10:46
Laura Codruța Kovesi critică votul din Senat în cazul Oprea: ”O mamă rămâne să aştepte!” Foto: Agerpres

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, susţine că în urma votului din Senat procurorii nu mai pot să stabilească răspunderea penală în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea şi că, astfel, "o mamă rămâne să aştepte", scrie Agerpres.

"Este un vot politic care blochează justiţia. În urma acestui vot, DNA nu mai poate să stabilească răspunderea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă. Deci, o mamă rămâne să aştepte", a declarat Kovesi, la sosirea la CSM.

Ea a mai precizat că au mai fost precedente de acest fel, făcând referire la dosarul fostului ministru de Externe, Titus Corlăţean.

"Au mai fost astfel de precedente. Vă reamintesc dosarul în care a fost implicat fostul ministru de Externe, Corlăţean Titus. Au fost mii de oameni care nu au putut să voteze la alegeri. Am deschis o investigaţie, din nou, votul politic a blocat acea investigaţie, motiv pentru care nu o să putem să administrăm probe şi să aflăm ce s-a întâmplat", a adăugat Kovesi.

Ea a precizat că a venit la CSM pentru a susţine un procuror DNA cercetat disciplinar.

"Eu am venit astăzi doar să o susţin pe colega noastră, este vorba de o cercetare disciplinară, în dosarul în care a fost investigat fostul ministru de Interne Oprea Gabriel, fostul ministru de Interne Tobă şi fostul şef al Direcţiei de Informaţie şi Protecţie a MAI. Am venit doar să îmi susţin colega", a menţionat şefa DNA.

Potrivit ordinii de zi a şedinţei de procurori în materie disciplinară, unul dintre cazurile discutate miercuri este şi cel al Florentinei Mirică, procuror-şef serviciu în cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a DNA.

x close