Antena 3 CNN Actualitate Laura Codruța Kovesi: „Nu cred că DNA va rezolva corupția din România”

Laura Codruța Kovesi: „Nu cred că DNA va rezolva corupția din România”

Laura Codruța Kovesi: „Nu cred că DNA va rezolva corupția din România”
24 Sep 2015   •   22:41

Procurorul-șef al DNA nu are explicații de ce în continuare se comit fapte de corupție, deși în fiecare zi apar nume noi, importante, care sunt anchetate. „Nu cred că DNA va rezolva corupția din România”, a spus Laura Codruța Kovesi, la Digi24. Șefa DNA a insistat că accentul trebuie pus pe măsuri de prevenire a corupției, nu pe arestări.

Laura Codruța Kovesi a vorbit la și despre faptul că, deși DNA anchetează foarte multe nume mari pentru fapte de corupție, continuă să apară, din urmă, alte persoane suspectate pentru fapte de corupție.

„Pentru mine și pentru colegii mei este extrem de greu să explicăm, cel puțin din punct de vedere juridic, cum de se întâmplă în continuare aceste lucruri. Spre exemplu, dacă vorbim de administrația publică locală, în aproape jumătate din județele României am avut primari de reședință de județ sau președinți de consilii județene care în ultimii doi ani au fost investigați, învinuiți, trimiși în judecată, unii dintre ei chiar condamnați. Cu toate acestea constatăm că infracțiunile se comit în continuare”, a spus Laura Codruța Kovesi, care a adăugat că același lucru se întâmplă și în sistemul judiciar.

„Degeaba arestăm medici în fiecare an dacă în sistemul de sănătate procedurile rămân aceleași. Degeaba arestăm profesori care dau subiectele la bacalaureat, dacă modul în care se desfășoară aceste exmaene rămâne același. Cred că este foarte important să se ia măsuri de prevenire, în așța fel încât împreună să încercăm să reducem acest fenomen. Nu arestând oameni vom reduce noi corupția în România”, a subliniat Laura Codruța Kovesi.


×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi DNA
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close