Antena 3 CNN Actualitate Legea A.N.I. adoptată în două săptămâni

Legea A.N.I. adoptată în două săptămâni

Legea A.N.I. adoptată în două săptămâni
18 Apr 2007   •   07:46
UPDATE : Membrii Comisiei juridice din Senat au stabilit la solicitarea reprezentantului PSD, Doru Ioan Tărăcilă, ca legea ANI să fie luată în dezbaterea comisiilor reunite de drepturile omului şi juridică, miercurea viitoare, pentru adoptarea unui raport comun. Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, este sigur că legea privind Agenţia Naţională de Integritate va fi adoptată în cel mult două săptămâni. El a precizat că îşi doreşte adoptarea acestui proiect într-o formă cât mai apropiată de cea a Guvernului.

Chiuariu a făcut aceste declaraţii după ce a fost audiat de comisia pentru afaceri europene a Parlamentului, în legătură cu mandatul pe care îl va prezenta la reuniunea miniştrilor de Interne şi Justiţie din statele membre ale Uniunii Europene, care va avea loc între 19 şi 20 aprilie, în Luxemburg.

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, le-a cerut senatorilor să urgenteze dezbaterea în comisii a legii privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate. Tudor Chiuariu s-a arătat optimist şi în privinţa termenului în care va fi adoptat proiectul de lege.

Ministrul Justiţiei a mai precizat că vrea să continue doar lucrurile pozitive, din punctul său de vedere, pe care le-a făcut Monica Macovei. El a dat şi un exemplu în acest sens: săptămâna trecută la Senat a reuşit să convingă plenul să nu respingă Ordonanţa DIICOT, ci să o trimită la comisii pentru a fi discutată punct cu punct.

Antena 3

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close