Lider PSD, despre acuzaţiile referitoare la Ponta: ''De ce să dai 200.000 euro, când în 4 ani de mandat iei 50.000?''

de D.G.    |    06 Sep 2016   •   14:27
Lider PSD, despre acuzaţiile referitoare la Ponta: ''De ce să dai 200.000 euro, când în 4 ani de mandat iei 50.000?'' sursa: Agerpres

Social-democratul Florin Iordache a declarat, marţi, în legătură cu noile acuzaţiile aduse de DNA lui Victor Ponta, că nu a existat şi nu va exista o astfel de practică la PSD de a se primi 200.000 de euro pentru un loc de parlamentar, potrivit Agerpres.

"E o supoziţie ceea ce spuneţi dumneavoastră. Probabil că aţi luat dintr-un comunicat sau din anumite informaţii. Nu a existat, nu există şi nu va exista o astfel de practică, cel puţin la PSD. Aştept şi eu să se desfăşoare ancheta (...) Pentru ce se pot da banii ăştia? Dumneavoastră ştiţi foarte bine că indemnizaţia unui deputat e de 1.000 şi ceva de euro. Nu se justifică. Dacă ai aceşti bani (200.000 de euro - n.r.) atât timp cât imunitate nu ai, pentru ce să dai 200.000 de euro, când în urma a patru ani de mandat iei 50.000?! ", a spus Iordache, la Parlament, întrebat în legătură cu acuzaţiile aduse lui Ponta.

Întrebat dacă Ponta a fost consiliat de fostul premier britanic Tony Blair, Iordache a spus: "Tony Blair, chiar dacă a avut anumite întâlniri sau discuţii cu Victor Ponta, le-a avut în limita legii. Fără nicio îndoială ceea ce a făcut Victor Ponta a făcut în limita legii".

Fostul premier Victor Ponta a fost pus sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, de către procurorii DNA Ploieşti, în dosarul în care a fost audiat, marţi după-amiază, timp de aproximativ o oră şi jumătate.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Victor Ponta este urmărit penal într-un nou dosar pentru folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Procurorii spun că Ponta şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii unui om de afaceri drept candidat într-un colegiu în care exista certitudinea că acesta va câştiga.

"Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de preşedinte al respectivului partid politic, şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidaţi", se arată în comunicatul citat.

Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine, mai arată DNA.

"Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil", se precizează în comunicat.

Parteneri
x close