Antena 3 CNN Actualitate Liderii sindicatelor funcţionarilor publici, nemulţumiţi de negocierile cu Ministerul Muncii

Liderii sindicatelor funcţionarilor publici, nemulţumiţi de negocierile cu Ministerul Muncii

Liderii sindicatelor funcţionarilor publici, nemulţumiţi de negocierile cu Ministerul Muncii
Sursa foto: functionari publici
20 Feb 2009   •   21:44

Negocieri fără rezultate între funcţionarii publici şi reprezentanţii Ministerului Muncii. Discuţiile au vizat plata orelor suplimentare şi Contractul colectiv de muncă. Negocierile continuă şi săptămâna viitoare, iar dacă nu vor exista rezultate concrete funcţionarii avertizează că pe 2 martie intră în grevă generală.
Reprezentanţii Sed Lex au fost primii care au ieşit de la negocierile de la Ministerul Muncii. Funcţionarii publici acuză guvernanţii de indiferenţă. Ei s-au declarat jigniţi de faptul că la negocieri au fost trimişi consilierii secretarilor de stat şi nu persoane cu putere de decizie.
"Condamnăm modul neprofesionist de care au dat dovadă reprezentanţii Guvernului. Ne vom consulta cu membrii din teritoriu şi vom înainta o petiţie în Parlament pentru că noi nu am venit aici să discutăm despre principii? a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Locală, Răzvan Bordeanu.
La fel de supăraţi s-au declarat şi reprezentanţii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici. Ei sunt decişi să declanşeze grevă generală pe 2 martie, dacă negocirile nu se vor finaliza cu un rezultat dorit de funcţionari.
Sindicaliştii din administraţia publică cer plata orelor suplimentare şi a sporurilor, salarizare conform Statutului funcţionarilor publici şi începerea negocierilor privind încheierea Acordului şi Contractului colectiv de muncă la nivel de ramură.
Reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor şi patronatelor au convenit ca discuţiile privind majorările salariale din acest an să aibă loc după 15 aprilie 2009, în funcţie de rezultatele economice din primul trimestru.
Antena 3

×
Subiecte în articol: functionari publici
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close