Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei vrea să înființeze o linie de transport turistic, cu autobuze vechi de 11 ani și 300.000 de kilometri în bord

Primăria Capitalei vrea să înființeze o linie de transport turistic, cu autobuze vechi de 11 ani și 300.000 de kilometri în bord

Nicușor Dan vrea să înființeze o linie de transport turistic cu autobuze etajate, vechi de 11 ani, cu sute de mii de kilometri la bord. După ce au fost achiziționate cu 70.000 euro bucata, serviciul de transport public din Capitală a trebuit să le repare deoarece aveau defecțiuni grave.

Primăria Capitalei vrea să înființeze o linie de transport turistic, cu autobuze vechi de 11 ani și 300.000 de kilometri în bord
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Radu Tiliță    |    28 Mai 2023   •   14:00

Luni se va discuta în Consiliul General soarta autobuzelor cumpărate anul acesta de Societatea de Transport Public București.

Vorbim de autobuzele care ar trebui să îi plimbe pe turiștii ajunși în capitala României în această vară la cele mai importante puncte turistice din centrul orașului și nu numai. Vorbim de șase autobuze care au ajuns în București în luna februarie a acestui an.

Șase autobuze etajate, cu o înălțime de peste 4 metri, iar fiecare dintre ele valora undeva la 70.000 euro. Acestea sunt vechi e de 11 ani și au peste 300.000km fiecare.

În momentul în care au ajuns la Autobaza Nordului, cei din STB au realizat faptul că veniseră cu geamuri sparte, cu parbrize fisurate, dar și fără aer condiționat, așa că le-au trimis înapoi către vânzători pentru a fi reparate pe banii săi.

Citește și: Restricții de circulație în București, în weekend. Lista zonelor afectate şi a rutelor alternative

Dacă va trece de votul consilierilor generali, un turist va plăti, în medie, aproximativ 50 lei pentru un traseu care pornește din Piața Unirii și ajunge până la Piața Presei, oprindu-se la cele mai importante obiective turistice.

Pe de altă parte, angajați din STB spun că trebuie să fie foarte atenți cu ele, pentru că au o înălțime foarte mare, peste 4m înălțime, iar traseul trebuie să fie foarte bine gândit, pentru că acestea nu pot intra nici măcar în spălătoriile STB-ului sau în garajele de reparații.

 

 

×
Subiecte în articol: autobuze autobuze STB București
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close