Antena 3 CNN Actualitate Litoralul riscă să rămână fără salvamari

Litoralul riscă să rămână fără salvamari

Litoralul riscă să rămână fără salvamari
03 Mai 2007   •   09:56

Sarcina organizării serviciilor de salvamar va reveni în acest an primăriilor din judeţul Constanţa. Acestea acuză Guvernul că întârzie normele de aplicare a Legii privind salarizarea salvamarilor şi virarea banilor de la buget pentru plata acestora. Reprezentanţii primăriilor spun că nu pot contracta serviciile salvamarilor şi, cel puţin în luna iunie, pe litoral, acest serviciu nu va putea fi asigurat.

?Legea s-a schimbat şi a căzut în sarcina noastră asigurarea serviciilor de salvamari. Numai că nu au venit nici până în prezent normele metodologice de aplicare a legii, şi, ca urmare, nu am primit niciun ban", a declarat directorul serviciului de Integrare Europeană şi Turism din cadrul Primăriei Mangalia, Radu Jimbu, pentru jurnaliştii de la ?Adevărul?.

Pregătirea şi testarea medicală a salvamarilor durează cel puţin 2 săptămâni, dar aceştia nu pot fi angajaţi încă pentru că nu s-a semnat niciun contract în acest sens. Toate acestea în condiţiile în care salvamarii ar trebui să fie pe plajă la 1 mai.

Citiţi articolul complet în Adevărul

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close