Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea: ”Aş vrea ca Mircea Geoană să joace un rol în sau lângă PSD”

Liviu Dragnea: ”Aş vrea ca Mircea Geoană să joace un rol în sau lângă PSD”

Liviu Dragnea: ”Aş vrea ca Mircea Geoană să joace un rol în sau lângă PSD”
Sursa foto: Foto: Facebook
14 Sep 2016   •   13:32

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că şi-ar dori ca Mircea Geoană să "joace un rol în sau lângă" formaţiunea social-democrată.

Dragnea a menţionat, într-un interviu acordat DC News, că Geoană este un om cu foarte multă experienţă şi expertiză şi că încearcă să-i propună o viitoare colaborare.

"Pe mine mă interesează foarte mult Mircea Geoană, pentru că este un om (...) cu foarte multă experienţă şi cu foarte multă expertiză. Dincolo de divergenţele pe care le-a avut şi cu mine, şi cu Victor Ponta (...), eu aş vrea ca Mircea Geoană să joace un rol, o să încerc să mai am o întâlnire cu dumnealui şi, dacă reuşim să găsim o variantă să fie acceptabilă şi de o parte şi de alta, mi-aş dori ca Mircea Geoană să joace un rol în sau lângă PSD", a spus Liviu Dragnea.

El a menţionat că nu crede că PSD va încheia alianţe preelectorale, dar cu siguranţă va coopta la guvernare şi ale formaţiuni politice, prima opţiune fiind ALDE.

"Din ultima cercetare sociologică, pe care o vom vedea astăzi, cel târziu mâine, se pare că susţinătorii noştri (...) doresc ca PSD să meargă singur în alegeri (...). PSD nu vrea să guverneze singur, chiar dacă va lua 50% (...). Vrem să facem alianţă de guvernare cu ALDE după alegeri. Cred că înainte de alegeri, alianţele, listele comune, pentru că despre asta vorbim, nu fac bine nici unora, nici altora", a spus Liviu Dragnea.

În context, a menţionat că deocamdată nu se poate vorbi despre o alianţă postelectorală cu UDMR, deşi PSD a avut o "colaborare foarte bună" cu această formaţiune politică şi a exclus orice posibilă alianţă cu PNL.

"A fost o perioadă lungă (...) în care se împingea ideea că am vândut meciul (...), că am făcut blat, că va fi guvern PSD-PNL (...). Nu vom face guvern cu PNL pentru că nu suntem compatibili (...), cu ei nu guvernăm în niciun fel de formulă", a afirmat Dragnea, care a adăugat şi că "este exclus" ca PSD să-l susţină pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Mircea Geoană PSD
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close