Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea le-a spus judecătorilor că are un job promis şi casă: "Am stat destul în penitenciar"

Liviu Dragnea le-a spus judecătorilor că are un job promis şi casă: "Am stat destul în penitenciar"

Liviu Dragnea, fost lider al PSD, le-a spus judecătorilor, marţi, când a fost audiat în procesul în care cere eliberarea condiţionată, că el are un loc de muncă, are casă şi s-a îndreptat.

Liviu Dragnea le-a spus judecătorilor că are un job promis şi casă: "Am stat destul în penitenciar"
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    27 Apr 2021   •   12:37

"Cred că am stat destul în penitenciar. Vă rog să îmi admiteți cererea. M-am reabilitat și cred că pot face bine dacă voi fi eliberat", le-a spus Liviu Dragnea, marţi, judecătorilor de la Judecătoria Sectorului 5 care au rămas acum în pronunţare.

Dragnea a fost audiat prin videoconferință şi le-a spus judecătorilor că a stat destul în penitenciar și că s-a reabilitat.

Dragnea: Am stat destul aici

În plus, susţine că a plătit prejudiciul, iar o sancţiune pe care a avut-o pe timpul detenţiei i-a fost ridicată. De asemenea, fostul lider PSD a mai spus că el nu reprezintă un pericol pentru societate.

"Am stat destul aici, nu reprezint un pericol pentru societate şi las la aprecierea dumneavoastră", a spus Dragnea.

Şi avocata sa, Flavia Teodosiu, susține că Dragnea întrunește condițiile cerute de lege pentru eliberarea condiționată și că a plătit prejudiciul din dosar. 

Apărătoarea sa a spus că la dosar este un punct de vedere al unei societăți comerciale care este dispusă să îl angajeze pe Liviu Dragnea după eliberare. 

Avocata lui Dragnea: Suntem în Săptămâna Luminată, orice om trebuie să aibă înțelegere sufletească

Apărătoarea lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat, marţi, că suntem în Săptămâna Mare şi orice om trebuie să aibă o înțelegere sufletească. 

"Să nu uităm că suntem în Săptămâna Luminată, ne aflăm în postul Paștelui și cred că orice om trebuie să aibă o înțelegere sufletească. (...)

Dacă va fi eliberat va primi un job în cadrul unei societăți comerciale, raportat la pregătirea dânsului", a declarat Flavia Teodosiu, marţi, înainte de judecarea cererii de eliberare condiţionată. 

În replică, procurorul DNA a cerut ca Dragnea să mai stea încă șase luni în închisoare, pe motiv că acesta nu acceptă că a încălcat legea și încă susține că a fost condamnat politic.

Procurorul DNA a cerut ca Dragnea să mai stea încă șase luni în închisoare

Instanța urmează să ia o decizie în acest dosar, hotărâre care nu este definitivă, astfel că poate fi contestată. 

Chiar dacă judecătorii vor decide azi că Liviu Dragnea poate fi eliberat, el va trebui să mai rămână în penitenciar, pentru a vedea dacă Parchetul face contestaţie. Dacă va fi aşa, abia după judecarea acesteia, vom şti dacă fostul lider PSD poate pleca sau nu acasă.

Pe 21 aprilie, Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova, dar decizia finală o va lua instanța.

Pe 23 aprilie, el a câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova, în care cerea recunoașterea zilelor pe care le-ar fi putut câștiga prin muncă dacă ar fi fost lăsat să lucreze. 

Liviu Dragnea află dacă va fi un om liber

Este o zi crucială, marţi, pentru Liviu Dragnea. Magistraţii judecă azi cererea de eliberare condiţionată a fostului lider al social-democraţilor.

Procesul de la Judecătoria sectorului 5 este programat să înceapă în jurul orei 10, atunci când se va judeca cererea de eliberare condiţionată formulată de Liviu Dragnea.

Dragnea, doi aşi în mânecă la decizia de azi

Liviu Dragnea, fost preşedinte PSD, are doi aşi în mânecă pentru decizia de azi: avizul favorabil din partea Penitenciarului Rahova şi 49 de zile libere câştigate în instanţă, după ce penitenciarul a refuzat să-l scoată la muncă. 

El a avut nişte probleme de sănătate, dar a fost bolnav şi de COVID-19. 

Decizia de astăzi nu va fi, însă, definitivă, iar o eventuală contestaţie a Parchetului se va judeca apoi. Astfel, şansele ca Liviu Dragnea să-şi petrească Sărbătorile Pascale acasă sunt destul de slabe.

Dragnea, şanse mici să petreacă Paştele acasă

Liviu Dragnea a ispăşit doi ani din cei trei ani şi jumătate de închisoare, condamnare pe care a luat-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. 

În prezent, fostul lider al PSD lucrează la spălătoria Penitenciarului Rahova, unde curăţă lenjeriile deţinuţilor.

Dragnea a lucrat în penitenciar ca mecanic auto

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Dragnea a lucrat ca mecanic la garajul auto al penitenciarului Rahova în care este încarcerat.

Liviu Dragnea este închis la penitenciarul Rahova, acolo unde își ispășește pedeapsa de trei ani jumătate primită în vara lui 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea, victorie în instanţă. Fostul şef PSD ar putea ieşi mai repede din penitenciar

Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, şi-a câștigat în instanță dreptul de a se întoarce la muncă în perioada în care se află în penitenciar, având în vedere că în ultima vreme nu a mai putut să facă acest lucru.

Decizia prin care Liviu Dragnea nu a putut munci în această perioadă a fost luată de directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Liviu Dragnea, fostul șef al Camerei Deputaților, a contestat, însă, această decizie în instanţă, prin intermediul avocatului său, iar Curtea de Apel București i-a dat, în parte, dreptate acestuia.

În luna iunie 2020, fostul şef al PSD dat un interviu, prin Skype, fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, în care a dat povestit despre situația lui în penitenciar.

Cel mai probabil, Dragnea a contestat decizia șefului ANP pentru că zilele de muncă din penitenciar sunt scăzute, conform legii, din pedeapsă.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close