Antena 3 CNN Actualitate Locale Bebelușul aruncat de la etajul trei de mama sa, dintr-un apartament în flăcări din Iași, a murit

Bebelușul aruncat de la etajul trei de mama sa, dintr-un apartament în flăcări din Iași, a murit

Copilul aruncat ieri de la etajul trei de mama sa, dintr-un apartament în flăcări din Iași, a murit la spital.

de Paul Ciurari    |    11 Ian 2024   •   08:07

În urma căderii, bebelușul a suferit un traumatism cranian grav și a încetat din viață aseară, potrivit informațiilor Antena 3 CNN.

Rănită a fost și mama care a recurs la gestul extrem.

Ea și copilul au rămas blocați în dormitorul apartamentului din cauza flăcărilor şi a fumului.

Mama a aruncat inițial haine pe geam, apoi a învelit copilul într-o plapumă și l-a aruncat de la etaj. Ulterior, s-a aruncat și ea, în tentativa de a evita să piară, arsă de vie.

La fața locului s-au deplasat echipaje SMURD, care i-au preluat pe cei doi răniți și i-au transportat de urgență la spital.

Incidente violente în familia doctoriței care și-a aruncat copilul de la etaj

"Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie au făcut tot ceea ce au putut pentru a-l ține în viață pe bebelușul de cinci luni, însă, în cele din urmă, au fost nevoiți să pronunțe decesul acestuia.

În continuare, în stare destul de gravă se află și mama. Aceasta este internată la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Are arsuri de gradul doi pe corp și pe picior, care afectează circa 12% din suprafața corporală, precum și mai multe fracturi de bazin și de coloană cervicală. Femeia este sub îngrijirea medicilor, care o monitorizează atent.

Acum, ancheta va lua o altă turnură. Vorbim despre un dosar penal pentru ucidere din culpă. Polițiștii vor trebui să stabilească în mod precis cauza incendiului, pentru că acesta a declanșat lanțul de acțiuni care a dus, în cele din urmă, la moartea copilului.

Tatăl copilului nu era acasă la momentul tragediei

Știm că mama a aruncat bebelușul înfășurat în într-o pătură și mai multe haine, încercând să îl salveze.

Au ieșit, totodată, la iveală informații care arată că această familie avusese în trecut probleme cu violența domestică. Se pare că, de sărbători, mama ar fi mers la o vecină și ar fi cerut ajutor, după ce ar fi fost agresată de partenerul ei.

Din primele verificări, tatăl, în cursul zilei de ieri, când a avut loc acest incendiu, nu era la fața locului.

Pompierii care investighează cauza incendiului nu exclud absolut nicio posibilitate: fie vorbim de un incendiu care a pornit accidental, fie chiar și despre un incendiu pus intenționat", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Paul Ciurari.

Cazul femeii-medic a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, unde a fost deschis un dosar penal, inițial pentru tentativă de omor, dar a cărui încadrare va trebui schimbată după decesul copilului.

×
Subiecte în articol: bebelus Iași incendiu
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close