Antena 3 CNN Actualitate Locale Cameraman amenințat cu pistolul de un ofițer antidrog. Jurnalist: S-a încercat o ”negociere”, ca informația să nu apară în presă

Cameraman amenințat cu pistolul de un ofițer antidrog. Jurnalist: S-a încercat o ”negociere”, ca informația să nu apară în presă

Cameraman amenințat cu pistolul de un ofițer antidrog. Jurnalist: S-a încercat o ”negociere”, ca informația să nu apară în presă
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Feb 2016   •   09:25
Un incident mai puțin obișnuit a avut loc, miercuri dimineață, în timpul unei descinderi a polițiștilor de la ”Crimă Organizată” Timișoara.
 
Când polițiștii intrau în locuinţa unuia dintre suspecţi, unul dintre ofițerii de la “Crimă Organizată” s-a întors brusc spre cameramanul unei televiziuni din Timișoara, în timp ce jurnalistul era pe stradă, şi i-a cerut să oprească lampa de pe cameră.
 
Polițistul i-a pus pistolul la piept jurnalistului și l-a ținut așa câteva minute, a spus jurnalistul Dragoș Boța, de la pressalert.ro, miercuri, într-o intervenție telefonică la Antena 3. Cameramanul a oprit lumina şi a lăsat camera în jos. Deşi jurnalistul nu era un pericol pentru nimeni, a fost ţinut la pământ câteva zeci de secunde şi ameninţat cu arma. 
 
Doar când a apărut colega acestuia, poliţistul l-a eliberat. 
 
Jurnaliştilor nu li s-a spus că s-a stabilit vreun perimetru de securitate, cea mai bună dovadă fiind că luptătorii din trupele speciale au descins fără probleme. 
 
Ulterior, explicaţiile au fost că totul s-a petrecut pe fondul stresului din timpul operaţiunii, deoarece suspectul căutat era considerat unul extrem de periculos.
 
Mai mult, potrivit lui Boța, s-ar fi încercat și o ”negociere”, pentru a nu apărea nimic în preaă despre acest subiect. Astfel, ziariștilor li s-ar fi spus că dacă vor publica această informație, polițiștii vor avea grijă ca ei să nu mai participe la alte percheziții.
 
 

×
Subiecte în articol: Timisoara perchezitii
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close