Antena 3 CNN Actualitate Locale Localitatea din România unde 100 de elevi sunt înghesuiţi în trei microbuze pentru a ajunge la şcoală. Ce amendă a primit şoferul

Localitatea din România unde 100 de elevi sunt înghesuiţi în trei microbuze pentru a ajunge la şcoală. Ce amendă a primit şoferul

Aproape 100 de copii au fost înghesuiți în trei microbuze școlare, la Dumbrăvița, în Timiş. Imaginile revoltătoare au ajuns la poliţie, care a deschis o anchetă.

Localitatea din România unde 100 de elevi sunt înghesuiţi în trei microbuze pentru a ajunge la şcoală. Ce amendă a primit şoferul
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    17 Noi 2022   •   16:40

Copiii şcolii din Dumbrăvița, Timiş, sunt puși zilnic în pericol. Aceștia sunt înghesuiți în microbuzul școlar care îi transportă de la şcoală acasă şi invers.

Mai exact, sunt înghesuiți vreo 30 de copii într-un microbuz de 14 locuri.

Directorul şcolii a precizat că nu are altă variantă, deşi a făcut numeroase solicitări la primăria din Dumbrăvița pentru a le pune la dispoziție mai multe mijloace de transport.

Pe de altă parte, primarul spune că nu știa de situaţie şi că deja a pus la dispoziție 2 microbuze cu 14 locuri şi unul cu 20 de locuri.  

În această dimineaţă unul din microbuze a fost oprit în trafic pentru control, iar poliţiştii au constatat că operatorul de transport nu avea certificatele necesare.

Poliţia a deschis o ancheta în acest caz şi a amendat şoferul cu suma de 8.000 de lei. 

Ca și măsură complementară, au fost reținute plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.

Până se va rezolva situația părinţii copiilor trebuie să găsească alte soluţii pentru transportul elevilor la şcoală. 

Vorbim de 1.900 de elevi: 1300 de elevi la ciclul gimnazial şi 500 la grădiniță. 

"Cu privire la imaginile apărute în mass-media, la data de 16.11.2022, polițiștii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu și au efectuat verificări pentru stabilirea normelor rutiere încălcate, iar în aceasta dimineață 17.11.2022, autovehiculul a fost oprit în trafic pentru control, polițiștii constatând că operatorul de transport nu deținea copie conformă a certificatului de transport în cont propriu, fapt pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 9000 de lei conform HG 69/2012", informează poliţia Timiş. 

×
Subiecte în articol: elevi microbuze amenda sofer Timis
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close