Antena 3 CNN Actualitate Locale Normele de aplicare a noului Cod fiscal, adoptate de Guvern

Normele de aplicare a noului Cod fiscal, adoptate de Guvern

Normele de aplicare a noului Cod fiscal, adoptate de Guvern
Sursa foto: Foto:gov.ro
30 Dec 2015   •   17:42

Guvernul a adoptat, miercuri, normele de aplicare a noului Cod fiscal, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, într-o conferință de presă susținută la finalul ședinței de Guvern, scrie Agerpres."Au fost adoptate normele metodologice de aplicare a noului Cod fiscal. Documentul are în jur de 600 de pagini și îl puteți găsi pe site (Ministerul Finanțelor Public n.r.)", a spus Suciu.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, normele metodologice sunt corelate cu structura noului Cod fiscal, cele zece titluri fiind structurate în secțiuni/subsecțiuni care fac trimitere la articolele din lege, fără a modifica în vreun fel regulile stabilite de acesta prin Legea 227/2015.

De asemenea, normele metodologice conțin exemple concrete pentru a asigura aplicarea coerentă și mai simplă a noului Cod fiscal, aplicabil începând cu anul 2016.

Elaborarea Normelor metodologice de aplicarea a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal are în vedere atingerea anumitor obiective ale politicii fiscale, care vizează, în principal, facilitarea aplicării legislației fiscale din perspectiva contribuabililor, administrarea coerentă a sistemului de impozite și taxe și reducerea costurilor de conformare a contribuabililor.

×
Subiecte în articol: guvern cod fiscal
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close