Antena 3 CNN Actualitate Locale Imagini spectaculoase cu proiectul noii magistrale de metrou. Trece prin Ilfov și va avea 14 stații

Imagini spectaculoase cu proiectul noii magistrale de metrou. Trece prin Ilfov și va avea 14 stații

Se dă startul extinderii magistralei de metrou M4, de la Gara de Nord la Gara Progresu. Noua linie de metrou va traversa trei sectoare, 1, 4 și 5 și va ajunge în Jilava. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Apr 2024   •   17:44

Lucrările la magistrala de metrou M4 vor începe în cel mult un an și jumătate, iar în cinci ani toate cele 14  stații de metrou trebuie să fie finalizate. 

"Mizăm că peste șase luni vom reuși să semnăm contractul de execuție. Vrem ca deplasarea să fie una cât mai eficientă. În mod realist, nu vom vedea utilaje mai devreme de un an și jumătate. Trebuie să luăm în calcul că sunt 14 stații. Fiecare dintre ele are nevoie de o proiectare complexă. 

Proiectul extinderii M4, între Gara de Nord și Gara Progresul, reprezintă o încununare a eforturilor pe care Sectorul 4 le-a depus în ultimii ani pentru a deschide drumuri acolo unde acestea nu existau.

Pentru acest lucru, care generează nu doar dezvoltarea infrastructurii critice, ci și locuri de muncă bine plătite, a trebuit ca, alături de partenerii noștri, să generăm un nou mod de lucru, un tipar care funcționează eficient și care poate fi folosit, cu siguranță și de către alte autorități publice.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În acest proiect, precum și în cel al construcției stației de metrou Tudor Arghezi, am reușit, împreună cu reprezentanții Metrorex, să arătăm că nimic nu este imposibil și că, lucrând împreună, putem ajuta orașul să se dezvolte așa cum trebuie”, a declarat astăzi, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, în cadrul unei conferințe de presă organizate la stația de metrou Tudor Arghezi.

Extinderea magistralei de metrou va costa aproximativ 2,5 miliarde de euro, bani europeni nerambursabili, ce vor fi accesați prin "Programul Transport" al Uniunii Europene 2021-2027. Această investiție este, probabil, cea mai mare investiție din București din ultimii ani, gradul de finanțare fiind de 100%.

Traseul celor 14 stații

Traseul noii linii de metrou M4 va avea un număr de 14 stații, ce vor fi amenajate pe o lungime totală de aproximativ 12 kilometri, între stația Gara de Nord 2 și stația Gara Progresul, și care va traversa teritoriul sectoarelor 1, 4 și 5, precum și al comunei Jilava din județul Ilfov. Cele 14 stații ale noului traseu sunt: Gara de Nord 2 – Știrbei Vodă – Bogdan Petriceicu Hașdeu – Uranus – George Rozorea – Chirigiu – Filaret – Eroii Revoluției 2 – George Bacovia – Toporași – Nicolae Cajal – Luică – Giurgiului – Gara Progresul.

×
Subiecte în articol: metrou M4 statie de metrou
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close