Antena 3 CNN Actualitate Locale O localitate din România a fost declarată cea mai poluată din Europa

O localitate din România a fost declarată cea mai poluată din Europa

O localitate din România a fost declarată cea mai poluată din Europa
Sursa foto: Foto: pixabay.com
11 Dec 2018   •   19:24

România este o ţară poluată, unde chiar și localităţile mici sunt afectate. O situaţie dramatică a fost în localitatea Blejoi din Prahova, în ziua de 4 decembrie.

Potrivit Worlds Air Pollution, la momentul indicat, comuna Blejoi era pe primul loc în topul celor mai poluate localităţi din Europa la indicatorul PM 10 – pulberi în suspesie.

Conform APM Prahova, în condiţiile în care valoarea medie zilnică pentru indicatorul PM 10 este, la Blejoi, de 50 micrograme pe metru cub (ug/mc), în data de 1 decembrie, acest indicator a fost de 59,2. În următoarele două zile, indicatorul a ajuns la valori aproape duble faţă de o zi „normală”: 95,63 ug/mc în 2 decembrie şi 95,54 ug/mc în 3 decembrie.

În ziua de 4 decembrie, când harta mondială arăta cote alarmante ale pulberilor în suspensie, aparatul de măsurare de la Blejoi s-a defectat la ora 06.00, fiind repus în funcţiune la ora 14.00.

Pulberile în suspensie sunt microparticule care intră în plămâni şi îmbolnăvesc, încet, dar sigur, aparatul respirator, potrivit businessmagazin.ro.

×
Subiecte în articol: localitate
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close