Antena 3 CNN Actualitate Locale Povestea incredibilă a unui pedofil din Bihor. Cum a reușit să scape de închisoare, deși și-a obligat fiica vitregă de 12 ani să-i nască doi copii

Povestea incredibilă a unui pedofil din Bihor. Cum a reușit să scape de închisoare, deși și-a obligat fiica vitregă de 12 ani să-i nască doi copii

Copilăria unei fete de 12 ani din Bihor a fost curmată de propria sa familie. Pentru că mama sa nu putea să rămână însărcinată, iar tatăl vitreg își dorea copii, adolescenta a fost folosită pe post de ”mamă surogat”. Cu toate acestea, pedofilul a umblat ani de zile în libertate pentru că instanțele l-au păsuit.

Povestea incredibilă a unui pedofil din Bihor. Cum a reușit să scape de închisoare, deși și-a obligat fiica vitregă de 12 ani să-i nască doi copii
Sursa foto: eBihoreanul.ro
26 Mai 2020   •   20:44

Cazul revoltător, petrecut în satul Almaşu Mare, din Bihor, a fost descoperit abia când fata a intrat în travaliu şi a ajuns la Maternitatea Oradea, relatează publicația locală eBihoreanul.

Maria, mama fetei, s-a măritat cu cel de-al doilea soț, Augustin Varga, acum mai bine de un deceniu. Niciunul dintre ei nu avea o situație prea bună, așa că lucrau cu ziua prin sat, povestesc vecinii despre familia pe care o numesc ”destrăbălată”.

În 2014, bărbatul a decis că vrea să aibă proprii urmași, dar cum Maria nu mai putea rămâne însărcinată, a silit-o pe fetița de doar 12 ani pentru a-și îndeplini dorința. Primul care a semnalat abuzul a fost medicul din sat, care, în aprilie 2015, a descoperit că fata era însărcinată. El a contactat Protecția Copilului din Bihor, doar că fata a refuzat să mărturisească cine a lăsat-o însărcinată, iar cazul a fost închis.

Luna următoare, pe 2 mai 2015, fata a născut un băieţel, iar medicii de la Maternitatea Oradea au alertat, din nou, autoritățile. Abia atunci fetiţa a dezvăluit cine e tatăl copilului, inclusiv motivul halucinant pentru care acesta a batjocorit-o, cu complicitatea mamei ei.

Instanța a dispus decăderea femeii din drepturile părinteşti, iar de atunci ea a dispărut din sat. Augustin a fost trimis și el în judecată, dar în stare de libertate, pentru act sexual cu un minor. Și el a plecat din sat, dar nu singur, ci împreună cu adolescenta și fiul lor. 

Cei trei au fost găsiţi un an mai târziu, pe o stradă din Cluj Napoca, oraş în care, după cum avea să se descopere, adolescenta a mai născut un copil, conceput tot cu tatăl vitreg. Pe acesta l-a abandonat la naștere, în maternitate.

Într-un final, atât adolescenta, cât şi copiii, au fost preluaţi de autorități. Nou-născutul a fost plasat în grija unui asistent maternal, iar adolescenta şi copilul mai mare, care abia împlinise un an, au fost internaţi într-un centru special, pentru mame şi copii, unde se află şi în prezent, după aproape 4 ani.

Tatăl pedofil a primit o pedeapsă ridicolă

Deși legea penală prevede pedepse între 3 şi 10 ani de închisoare pentru astfel de cazuri, pedofilul a fost condamnat doar la doi ani de închisoare pentru că nu avea antecedente și și-a recunoscut faptele. 

Mai mult decât atât, după câteva luni, magistraţii de la Curtea de Apel Oradea au înlocuit pedeapsa cu executare cu o perioadă de supraveghere de 3 ani, astfel că pedofilul a rămas în libertate. 

Deși trebuia să îndeplinească anumite condiții în schimbul pedepsei extrem de blânde, bărbatul a plecat de mai multe ori din țară, fără să anunțe autoritățile, așa cum prevede legea. Mai mult el, nu și-a îndeplinit obligațiile de muncă în folosul comunității, iar asta i-a făcut pe consilierii Primăriei să-l reclame din nou în instanță. Abia apoi, bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare

×
Subiecte în articol: Bihor
Parteneri
Voucherele de alimente se taie pentru câteva categorii de români
x close