Antena 3 CNN Actualitate Locale Protestul violent al forestierilor suceveni. Ei s-au îmbrâncit cu forţele de ordine

Protestul violent al forestierilor suceveni. Ei s-au îmbrâncit cu forţele de ordine

Protestul violent al forestierilor suceveni. Ei s-au îmbrâncit cu forţele de ordine
01 Feb 2016   •   16:34

Protestul paşnic al forestierilor suceveni a degenerat într-o încăierare de amploare cu forţele de ordine - jandarmi şi poliţişti locali.

 
Dacă prima parte a protestului s-a desfăşurat fără incidente, blocarea traficului rutier fiind singurul neajuns produs în municipiul reşedinţă de judeţ, partea finală, în care agenţii economici şi muncitorii din industria lemnului trebuiau să picheteze sediul Direcţiei Silvice Suceava, cu 50 de oameni, s-a transformat într-o confruntare cu forţele de ordine, maşini mutate din loc de oameni furioşi, huiduieli şi pancarte folosite pe post de bâte.
 
Nebunia s-a declanşat în momentul în care cei aproximativ 800 de protestatari au vrut să intre în curtea Direcţiei Silvice Suceava, iar forţele de ordine le-au blocat accesul. Autorizaţia de protest prevedea ca doar un grup de 50 de protestatari să picheteze sediul silvicultorilor suceveni, pentru ei fiind amenajat un loc special pe o laterală a curţii, înainte de poarta de acces în curtea instituţiei.
 
Contrele dintre protestatari şi forţele de ordine au durat cam un sfert de oră, timp în care forestierii, nervoşi, au încercat să tot spargă barajul uman făcut de jandarmi, care au blocat parţial accesul în curte cu un camion al Jandarmeriei.

În cele din urmă, protestatarii au pătruns în curte, huiduind silvicultorii care intrau sau ieşeau din clădire, în jurul căreia forţele de ordine au format un nou cordon de protecţie.

Masele de protestatari s-au mai liniştit, după ce o delegaţie a lor a discutat cu şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, iar reprezentanţii lor au anunţat că a fost anulată licitaţia din decembrie şi că va fi făcută alta, după ce Guvernul va veni cu noi reglementări privind tarifele de pornire a licitaţiilor şi modalitatea de desfăşurare a acestora.

×
Subiecte în articol: protest Suceava
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close