Antena 3 CNN Actualitate Locale Râul din România care a fost transformat într-un noroi mişcător. E un adevărat dezastru ecologic

Râul din România care a fost transformat într-un noroi mişcător. E un adevărat dezastru ecologic

Un râu din România a devenit un râu de nămol. Provoacă probleme sistemelor de irigaţii şi blochează canalele de aducţiune pentru lacurile din împrejurimi.

Râul din România care a fost transformat într-un noroi mişcător. E un adevărat dezastru ecologic
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mai 2024   •   22:40

Râul Ialomiţa a devenit un râu de nămol în zona Târgoviştei, provoacă probleme sistemelor de irigaţii şi blochează canalele de aducţiune pentru lacurile din Târgovişte, a precizat, miercuri, într-o declaraţie de presă, primarul Daniel Cristian Stan.

Nămolul adus pe Ialomiţa în urma decolmatării barajului de la Pucioasa a blocat canalele de aducţiune pentru lacurile din Parcul Chindia şi din parcul de la Complexul Turistic de Nataţie şi a distrus culturile legumicultorilor din cartierul târgoviştean Matei Voievod, toate canalele de irigaţii fiind pline de mâl.

"În ultimele 10 zile, nu ştiu exact când a început să se producă lucrul acesta. Râul Ialomiţa a fost transformat într-un noroi mişcător. Se decolmatează barajul de la Pucioasa, cred. Nu am fost anunţaţi oficial de absolut nimic, dar tot ceea ce se scoate din barajul de la Pucioasa este deversat în aval şi blochează în municipiul Târgovişte tot ceea ce înseamnă priză la Iazul Morilor, prizele de alimentare cu apă pentru lacul din Parcul Chindia, pentru lacul de lângă Complexul Turistic de Nataţie şi, foarte important, toate canalele de irigaţii pentru cartierul Matei Voievod. Eu nu ştiu cine a luat această decizie şi de ce a luat-o", a afirmat primarul Târgoviştei, potrivit Agerpres.



El a precizat că a sesizat organele competente.

"Este incredibil ce s-a întâmplat. Sper să nu folosesc cuvinte mari, dar este un dezastru ecologic ce s-a întâmplat. Gândiţi-vă şi la fauna din zona aceasta, este distrusă toată. Absolut tot ce este aval de baraj este în momentul de faţă colmatat şi distrus.

Vă rog să mergeţi să vedeţi cum este Ialomiţa în acest moment. Este scăzută şi este un nămol, este un râu de noroi în acest moment", a mai spus primarul Daniel Cristian Stan. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Zelenski vrea să vină cu propuneri de pace către Rusia
x close