Antena 3 CNN Actualitate Locale Suma uriaşă cerută de un sătmărean pentru diploma și decorația acordată de Nicolae Ceaușescu unui scriitor român

Suma uriaşă cerută de un sătmărean pentru diploma și decorația acordată de Nicolae Ceaușescu unui scriitor român

Un sătmărean a scos la vânzare diploma și decorația acordată de Nicolae Ceaușescu scriitorului Mihai Beniuc.

Suma uriaşă cerută de un sătmărean pentru diploma și decorația acordată de Nicolae Ceaușescu unui scriitor român
Sursa foto: Colaj ebay.com/terranumis
de Claudia Popovici    |    09 Mai 2022   •   23:42

În 1971 Nicolae Ceaușescu îi acorda scriitorului Mihai Beniuc titlul de Erou al Muncii Socialiste. Acum aceste decorații, alături de alte suveniruri din perioada socialistă au fost scoase la vânzare de un sătmărean pe cunoscuta platformă de cumpărături online eBay.

Prezent pe eBay încă din 2003 şi având scoase la vânzare sute de medalii, decorații, bancnote şi monede sătmăreanul are mii aprecieri de la cei care i-au cumpărat produsele. 

Pentru diploma și decorația acordată de Nicolae Ceaușescu scriitorului Mihai Beniuc, colecționarul a solicitat nu mai puţin de 9,999.99 de dolari. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Consiliul de Stat ofertă titlul de Erou al Muncii Socialiste tovarășului Mihai A. Beniuc, academician, scriitor, pentru activitate îndelungată în mișcarea muncitorească şi merite deosebite în opera de construire a socialismului în patria noastră cu prilejul aniversării a 50 de ani de la constituirea Partidului Comunist Român", scrie pe diploma acordată pe 4 mai 1971 lui Mihai Beniuc de către Nicolae Ceaușescu.

Mihai Beniuc (1907-1988) a fost cunoscut ca un poet al regimurilor comuniste din România. Licențiat în psihologie, filozofie şi sociologie al Universității din Cluj, în 1931, a parcurs ierarhia universitară de la asistent la profesor universitar, notează presasm.ro

După terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, a fost conferențiar la Facultatea de Psihologie din Cluj (ca specialist în psihologia animalelor) şi autorul mai multor volume de versuri.

×
Subiecte în articol: decoraţii Nicolae Ceauşescu eBay
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close