Antena 3 CNN Actualitate Locale Un șofer de autobuz din Brașov avertizează călătorii că el stă pe internet în timp ce conduce: "Aveţi grijă cum vă băgaţi, că eu stau pe TikTok. Treaba voastră, vă riscaţi"

Un șofer de autobuz din Brașov avertizează călătorii că el stă pe internet în timp ce conduce: "Aveţi grijă cum vă băgaţi, că eu stau pe TikTok. Treaba voastră, vă riscaţi"

Mii de călători din Brașov se pun în pericol în momentul în care se urcă în autobuzul unui șofer care stă pe TikTok în timp ce conduce. Acesta postează clipuri de la volan și face glume pe seama situației.

de Mia Lungu    |    04 Noi 2022   •   13:11

Update 14:10 - Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări pentru a stabili cu exactitate starea de fapt.

Menționăm faptul că, în conformitate cu prevederile art. 36, alin. 3 din OUG 195/2002, "folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepția celor prevăzute cu dispozitiv tip mâini libere", se sancționează cu amendă de până la 1.160 lei și aplicarea a 4 puncte penalizare. Dacă fapta descrisă s-a produs concomitent cu încălcarea unei reguli de circulație, pe lângă sancțiunea cu amendă, conducătorului auto i se va reține permisul de conducere și suspenda dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 zile.

De asemenea, efectuarea de către conducătorul unui vehicul, a altor activități de natură a-i distrage în mod periculos atenția în timpul condusului, se sancționează cu amendă de până la 725 lei.

Știrea inițială:

"Zic aşa, după mintea mea, să aveţi gjijă cum vă băgaţi, că eu stau pe Tik Tok. treaba voastră, vă băgaţi, vă riscaţi. Aşa că mai bine gândiţi-vă de două ori", spune un şofer RATBV într-un clip filmat chiar în timp ce ieşea cu autobuzul din staţie.

Nu este singurul clip pe care şoferul l-a filmat în timp ce conduce autobuzul în care se află călători. În loc să fie atent la drum, acesta preferă să filmeze şi să distribuie filmulețe amuzante pe reţelele sociale, ba chiar se laudă cu isprăvile lui.

×
Subiecte în articol: sofer autobuz Brașov calatori
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close