Antena 3 CNN Actualitate Locale Poliţişti agresaţi şi înjuraţi de un şofer recalcitrant din Buzău. Cosmin Andreica: "Poliţiştii sunt timoraţi"

Poliţişti agresaţi şi înjuraţi de un şofer recalcitrant din Buzău. Cosmin Andreica: "Poliţiştii sunt timoraţi"

Scandal uriaş în parcarea unui centru comercial din municipiul Buzău între mai mulți poliţişti şi un şofer. Conducătorul auto acuzat că face transport ilegal de persoane a devenit violent cu poliţiştii care îl controlau. În momentul în care agenţii au vrut să-l imobilizeze, acesta i-a împins şi a reuşit să se elibereze.

Poliţişti agresaţi şi înjuraţi de un şofer recalcitrant din Buzău. Cosmin Andreica: "Poliţiştii sunt timoraţi"
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    11 Aug 2021   •   17:10

Mai mult, şoferul i-a ameninţat şi pe jurnaliştii care se aflau la faţa locului.

Bărbatul a fost oprit de oamenii legii pe motiv că ar fi transportat ilegal călători. Şoferul a devenit recalcitrant în câteva secunde.

Acesta spune că nu face curse de transport ilegal, ci mergea cu autovehiculul la RAR.

După câteva minute însă a scandalul a izbucnit din nou. Şoferul a fost deranjat de faptul că a fost filmat de jurnalişti şi a trecut la amenințări.

Bărbatul agresiv a fost sancţionat de poliţişti

"Poliţiştii rutieri au aplicat măsura complenetară de suspendare a utilizării vehicului respectiv, reţinând certificatul de înamatriculare şi cele două plăcuţe cu numere. Totodată, acesta a fost sancţionat şi pentru tulburarea liniştii publice", a declarat  Silviu Dinu, şeful Poliţiei Rutiere Buzău.

Transportul ilegal de persoane a fost descoperit în timpul unei razii făcute de poliţiştii buzoieni. Aceştia au aplicat amenzi de peste 5.000 de lei. 

 Președintele Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a vorbit miercuri, la Antena 3, despre felul în care au acţionat poliţiştii în acest caz.

"Asemenea cazuri sunt foarte obişnuite şi de multe ori, colegii noştri se întâlnesc cu astfel de legiuitori care ştiu ei mai bine ce prevede legea, faptul că trebuie să fie opriţi de doi poliţişti, faptul că trebuie să fie opriţi sub diferite forme. Eu nu pot decât să îi încurajez pe colegi să aplice legea aşa cum au făcut-o şi în cazul de faţă. E foarte bine că au sancţionat inclusiv aceste injurii şi ameninţări adresate colegului dumneavoastră jurnalist care se afla la faţa locului.

Este important ca aceste persoane care aparent, aşa cum spun ele, nu au făcut mare lucru, de fapt pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic, inclusiv, prin aceste curse ilegale pe care le fac, fără a îndeplini condiţiile legale şi ne trezim cu adevărate tragedii pe drumuri, pentru că, evident, dacă nu îndeplinesc condiţiile legale, nu pot fi verificaţi nici dacă respectă timpii de odihnă, nu pot fi verificaţi în niciun fel de privinţă.

Cosmin Andreica explică motivul pentru care poliţiştii sunt timoraţi în acţiunile lor

Poliţiştii sunt timoraţi, pentru că în urma unor incidente care au fost mediatizate sub diferite forme, evident că ezită să mai folosească forţa atunci când văd că persoana asupra căreia folosesc forţa renunţă la activitatea agresivă. Şi am văzut că şi acest bărbat, la un moment dat, s-a retras şi a fost lăsat în pace.

(...) Sunt timoraţi pentru că legea nu îi mai protejează şi chiar vă prezint şi ultimul caz revoltător care a avut loc azi-noapte în Bacău, unde un poliţist a intervenit la un apel 112, în care se reclama că un bărbat agresează o altă persoană şi a pătruns fără drept într-un imobil unde disrugea bunurile de acolo cu o sapă, a lovit poliţistul. A vrut să lovească în cap, poliţistul s-a ferit, a fost lovit în umăr şi condus de urgenţă la spital, iar procurorul a considerat că este o simplă lovire, întrucât agresorul a spus că nu şi-a dat seama că persoana pe care o loveşte este un poliţist. Şi atunci, evident că vorbim despre faptul că poliţiştii sunt timoraţi şi sunt cumva descurajaţi să fie fermi în acţiunile lor", a spus Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close