Antena 3 CNN Actualitate Locale Urmărire ca în filme în centrul Sibiului. Un şofer a fost „felicitat” cu o amendă uriașă și lăsat fără permis

Urmărire ca în filme în centrul Sibiului. Un şofer a fost „felicitat” cu o amendă uriașă și lăsat fără permis

Un tânăr din Sibiu care nu a dat prioritate unui pieton a încălcat, apoi, toate regulile în trafic. Somat să se oprească, tânărul nu doar că a mers mai departe, dar a și depășit prin dreapta, nu a acordat prioritate altor mașini și a lovit un autoturism.

Urmărire ca în filme în centrul Sibiului. Un şofer a fost „felicitat” cu o amendă uriașă și lăsat fără permis
Sursa foto: Facebook Poliţia Sibiu
de Claudia Popovici    |    25 Iun 2021   •   21:25

Nici nu știm cum să o catalogăm. Sfidare a tuturor participanților la trafic (pe cea referitoare la Poliție o trecem cu vederea), sau inconștiență maximă?”, au scris reprezentanții Poliției Sibiu pe pagina oficială de Facebook, în dreptul unui film în care se vede că mașina lor, care urmărea un șofer, nu este lăsată să înainteze, desi are în funcțiune semnalele acustice și luminoase.

Șoferul urmărit de polițiștii rutieri era un tânăr de doar 20 de ani

„Tânărul șofer, la trecerea pentru pietoni de pe B-dul G-ral Vasile Milea intersecție cu str. Revolutiei, nu acordă prioritate de trecere unui pieton aflat în traversarea regulamentară a părții carosabile, moment în care echipajul de poliție din cadrul Serviciului Rutier, aflat pe banda nr. 1, pornește în urmărirea acestuia.

Deși sistemul acustic și luminos al autospecialei de poliție este în funcțiune, asta nu îl determină deloc pe șofer să oprească. El își continuă deplasarea fără să acorde prioritate de trecere vehiculelor care aveau acest drept în sensul giratoriu Bvd. G-ral Vasile Milea cu Calea Dumbrăvii, iar pe Bvd. Unirii efectuează neregulamentar manevra de depășire prin dreapta și intră în coliziune cu un autovehicul, însă își continuă deplasarea către Șos. Alba Iulia.

Şoferul a fost "felicitat" cu o amendă de 3.190 de lei

În sensul giratoriu Bvd. Unirii cu Bvd. Corneliu Coposu, șoferul pătrunde fără să se asigure și fără să acorde prioritate de trecere vehiculelor din sensul giratoriu. Ajuns din urmă de polițiști, șoferul virează dreapta spre Piața Unirii, însă, realizând că nu mai are unde înainta, în sfârșit oprește”, spun polițiștii.

Polițiștii l-au testat pe tânăr cu aparatul alcooltest și drugtest, ambele teste fiind negative.

Șoferul a fost „felicitat” atât cu o modestă amendă în valoare de 3.190 lei, cât și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 180 zile.

Nici nu știm cum să o catalogăm? Sfidare a tuturor participanților la trafic ( pe cea referitoare la Poliție o trecem cu vederea ?), sau inconștiență maximă? Cert este că șoferul urmărit de polițiștii rutieri este un tânăr de doar 20 de ani! Cum s-a derulat acest scurt metraj: Tânărul șofer, la trecerea pentru pietoni de pe B-dul G-ral Vasile Milea intersecție cu str. Revolutiei, nu acordă prioritate de trecere unui pieton aflat în traversarea regulamentara a părții carosabile, moment în care echipajul de poliție din cadrul Serviciului Rutier, aflat pe banda nr. 1, pornește în urmărirea acestuia. Deși sistemul acustic și luminos al autospecialei de poliție este în funcțiune, asta nu îl determină deloc pe șofer să oprească. El își continuă deplasarea fără să acorde prioritate de trecere vehiculelor care aveau acest drept în sensul giratoriu Bvd. G-ral Vasile Milea cu Calea Dumbrăvii, iar pe Bvd. Unirii efectuează neregulamentar manevra de depășire prin dreapta și intră în coliziune cu un autovehicul, însă își continuă deplasarea către Șos. Alba Iulia. În sensul giratoriu Bvd. Unirii cu Bvd. Corneliu Coposu, șoferul pătrunde fără să se asigure și fără să acorde prioritate de trecere vehiculelor din sensul giratoriu. Ajuns din urmă de polițiști, șoferul virează dreapta spre Piața Unirii, însă, realizând că nu mai are unde înainta, în sfârșit oprește. Finalul scurt metrajului: Polițiștii l-au testat cu aparatul alcotest și drug test, ambele teste fiind negative. Șoferul a fost “felicitat” atât cu o modestă amendă în valoare de 3.190 lei, cât și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 180 zile. Rugăm insistent, conduceți cu prudență! Astfel de comportamente în trafic nu au niciodată un final fericit!

Publicată de Politia Sibiu pe Vineri, 25 iunie 2021

×
Subiecte în articol: sofer Sibiu amenda Politie
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close